Bucuresti, Romania – 29 martie 2017 – Intrarom, subsidiara din Romania a Intracom Telecom, furnizor mondial de sisteme și soluții de telecomunicații, a participat la a 7-a editie a Mobile Innovation Conference, un eveniment post-MWC Barcelona 2017,ce a avut loc in data de 28 martie la București. Evenimentul, organizat de publicația Comunicații Mobile, a supus atentiei inovațiile prezentate la Mobile World Congress (MWC) 2017 în domenii precum Internet of Things (IoT) și retelele 5G.

Referitor la tehnologiile de tip IoT, Dragos Balcu, Business Development Manager laIntrarom, a prezentat produsele si serviciile Smart City din portofoliul companiei.

Solutiile tehnice prezentate permit municipalităților, furnizorilor de servicii sau diveselor companii sa implementeze conceptul de Smart City prin integrarea ingenioasă a infrastructurii inteligente cu solutii de monitorizare si control, automatizare si vizualizare, cu solutii robuste de transmitere a datelor, cu solutii de stocare, facilitand astfel servicii inovatoare pentru imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor. Este de remarcat faptul că Intracom Telecom a primit Medalia de Aur la decernarea premiilor Best City Award 2016 la categoria „Smart Lighting“ pentru implementarea proiectului pilot „Smart City“ din Ilioupoli, suburbie a zonei metropolitane Atena,Grecia.

În ceea ce privește dezvoltarea retelelor 5G, compania a prezentat inovațiile sale tehnologice pentru infrastructura de rețea inteligentă a orașului. Calin Muntean, Senior Business Development Manager la Intrarom, a evidentiat in timpul prezentarii sale gama completă a solutiilor oferite de Intracom Telecom: acces wireless ultra-broadband, small-cell backhaul și sisteme de backhaul si fronthaul 5G ce funcționează la frecvențe de microunde și unde milimetrice. Aceste solutii de transmisiuni radio pentru exterior sunt produse in intregime in fabrica INTRAROM din România.