Timisorenii au WI-FI gratuit in mijloacele de transport. 

0
970

Timișorenii vor avea acces la internet, gratuit, atunci când vor urca în mijloacele de transport în comun. Un număr de 10 autobuze și troleibuze (câte cinci din fiecare) au fost dotate cu internet, prin platforma Orange Smart City. 

În această fază sunt deja active 10 hotspot-uri, care au foast montate, de câteva zile în cinci autobuze, respectiv în cinci troleibuze. Există posibilitatea ca ele să fie mutate și pe alte linii.

Prin intermediul soluției City Analytics, administrația locală poate afla căile și direcțiile principale de acces folosite de oameni sau care este momentul din zi în care o zonă a orașului atinge maximul de aglomerație. Timișorenii vor identifica mijloacele de transport în comun cu wi-fi prin sticker-ele cu mențiunea ”Orange wi-fi”. „Accesul la internet este securizat printr-o soluție de business internet security din portofoliul Orange. Platforma poate face legătura între numărul de vizitatori și condițiile meteo”, a declarat Florin Popa, directorul Orange România.

De asemenea, de marți există wi-fi și în trei piețe publice din Timișoara. Potrivit city manager-ului Timișoarei, cel care s-a implicat în implementarea proiectului, acesta va fi dezvoltat. ”Timișoara s-a dezvoltat foarte mult și devine un un oraș mai inteligent. Primul pas într-un Smart City este conectivitatea și ne bucurăm pe această cale că am reușit să oferim internet gratuit prin intermediul unei rețele Wi-fi în principalele piețe din centrul Timișoarei: Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Unirii. Cu siguranță vom dezvolta și mai mult această rețea și pe viitor”, a declarat Robert Kristof.