Au fost testate primele “Taxiuri Zburatoare”

0
363

Un producator german de masini si-a anuntat investitia de 25mil. € intr-o firma specializata in productia de “taxiuri zburatoare”. Daimler AG este una din organizatiile ce au decis sa investeasca in start-up-ul german Volocopter.

Volocopter si-a castigat atentia datorita dorintei futuristice si innovative de a produce si dezvolta “taxiurile zburatoare” electrice. Acestea ar revolutiona complet sistemul de transport in Europa.

Un purtor de cuvant al Volocopter a confirmat investitia si a adaugat ca Daimler s-a alaturat ulterior unui investitor de top, Lukasz Gadowski, care se afla in consiliul de supraveghere al Delivery Hero – si a numeroase firme tehnologice.

Volocopter a dezvaluit ca momentan dezvolta un vehicul cu cinci locuri, electric, ce va fi special conceput pentru a patrunde in industria taximetriei. Pe langa asta, a adaugat ca va continua cu un numar de demonstratii spre finalul anului 2017.

Nevoia de taxiuri zburatoare nu este specifica Europei. In Dubai, Autoritatea Rutiera si de Transporturi a inceput testarile pentru “taxiurile zburatoare” autonome ce isi propun sa fie implementate anul viitor. Conceptul a fost prezentat la World Government Summit din Dubai, in luna februarie a acestui an.

Viteza in care s-a dezvoltat a surprins multa lume. Luna trecuta, Autoritatea Rutera si de Transporturi a publicat imagini cu taxiurile zburatoare ce au trecut cu success testelor intr-o locatie din Emiratele Arabe Unite. Un purtator de cuvant al Autoritatii Rutiere si de Transporturi se asteapta ca serviciul sa fie disponibil la inceputul anului viitor. “Taxiul zburator” cu un singur loc te poate transporta intr-o zona apropiata de destinatie cu ajutorul unor echipe de teren nou create.

Totul este parte a misiunii si viziunii Guvernului din Dubai, cel mai smart si fericit oras din lume.