Parteneriatul public-privat pentru securitatea cibernetica

0
468

Parteneriatul public-privat isi propune sa fie un model pentru alte orase din SUA.

Compania de securitate cibernetica Entegra Technologies este cel mai recent partener comercial care se alatura Dallas Innovation Alliance (DIA).

DIA este un parteneriat public-privat, dedicat proiectarii si executarii unei strategii smart city pentru orasul Dallas in mai multe faze. Acesta urmareste sa stimuleze infrastructurile sociale si tehnologice pentru a accelera cresterea economica sustenabila, eficienta resurselor si imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor.

Stabilirea structurii securitatii cibernetice si a infrastructurii este o componenta importanta in implementarea retelelor IoT (Internet of Things) in orase.

DIA va folosi solutiile de securitate cibernetice de la Entegra’s EntegraBLU pentru a maximiza impactul proiectelor actuale si cele viitoare in initiativa privind orasele inteligente.

“Securitatea cibernetica este o componenta critica in crearea infrastructurii inteligente si a retelelor IoT.” spune Jennifer Sanders, Director Executiv al Dallas Innovation Alliance.

“Ca teritoriu neexplorat pentru multe orase, expertiza dovedita a unor companii precum Entegra Technologies este esentiala pentru planificarea acestor noi proiecte care pot aduce beneficii enorme infrastructurii si furnizarii de servicii.”

Provocarile principale cu care se confrunta Dallas si orasele din intreaga lume vizeaza infrastructura imbatranita, resursele fiscale si cresterea densitatii populatiei in mediul urban.

DIA porneste de la premisa ca un smart city este acela unde infrastructura tehnologica si sociala accelereaza dezvoltarea economica, creste eficienta resurselor si, cel mai important, imbunatateste calitatea vietii.

“Puterea acestui parteneriat public-privat arata viziunea reala, aducand valoare Dallas-ului si regiunii de nord a Texas-ului si serveste ca un model pentru celelalte orase din tara.” spune Nancy Shemwell, Seful Biroului Executiv, Entegra Technologies.

“Cu solutia EntegraBLU suntem dedicati furnizarii tehnologiei de varf pentru rezolvarea problemelor de securitate cibernetica cu sisteme de control industriale si elementele IoT asociate, componente cheie in infrastructura orasului.”