Solutiile Huawei pentru IoT

0
619

Cei de la Huawei au fost foarte activi in dezvoltarea solutiilor IoT (Internet of Things). Furnizorii cred ca IoT exista intr-un ecosistem masiv ce necesita investitii si colaborari intre solutiile de la ICT, intreprinderi, institutii de cercetare si guverne.

“Cererile masive si potentialele aplicatii IoT devin clare: numarul conexiunilor IoT va depasi numarul conexiunilor intre oameni. IoT este destinat sa aduca beneficii economiei globale prin tehnologii de transformare puse la dispozitie pentru articole de uz casnic, aparate pentru case inteligente, orase inteligente, management logistic si multe altele.” spune Ken Hu, CEO al Huawei.

“Ne asteptam sa vedem 100 de miliarde de conexiuni pana in 2025: 55% vor fi in domeniul business iar 45% vor fi consumatori. Numarul masiv de conectiuni va creste semnificativ productivitatea companiilor si persoanelor fizice.” a declarat Guo Ping, vicepresedinte al consiliului de administratie al Huawei.

Solutiile Huawei pentru Internet of Things includ:

Logistica inteligenta

Solutia de logistica inteligenta a celor de la Huawei implica montarea terminalelor pe vehicule pentru colectarea datelor de la mai multi senzori, precum senzorii de temperatura, GPS, carti de identitate si returnarea informatiei prin retele.

Iluminat inteligent

Solutia pentru iluminatul inteligent integreaza tehnologia LED pentru a oferi servicii cu valoare adaugata, inclusiv controlul luminii stradale si expansiunea resurselor . Solutia foloseste tehnologii de comunicare pe distanta scurta sau lunga pentru controlul lampilor stradale, reduce consumul de energie si costurile de intretinere. Reglarea automata a intensitatii luminii, controlul de la distanta, alarma proactiva pentru defectiuni si lampile cu cablurile anti-furt sunt caracteristicile sistemului. Aceste caracteristici permit economisirea energiei, reduce emisiile, ofera iluminare in caz de urgenta si reduce costurile de intretinere, spun cei de la Huawei.

Contorizare inteligenta

Solutia Huawei pentru contorizare inteligenta include module NB-IoT care sunt integrate in contoarele de apa prin colaborare cu furnizorii. Operatorii ajuta companiile de furnizare a apei sa mentina retelele wireless. NB-IoT foloseste protocolul standard de comunicatii 3GPP, permitand compatibilitatea contoarelor de la diferiti furnizori. Clientii pot utiliza contoarele de apa de la orice furnizor in timpul mentenantei sau inlocuirii.

Parcari inteligente

Huawei are o solutie pentru parcarile inteligente ce solicita si colecteaza informatii despre spatiile de parcare, reducand costurile de operare, crescand rata de utilizare a spatiului de parcares si rentabilitatea.

In 2015, Huawei a lansat platforma Agile IoT. Aceasta solutie permite obiectelor sa se conecteze la internet si sa comunice cu o gama larga de instrumente pentru gestionarea si intretinerea retelei.

Solutia Agile IoT de la Huawei este formata din trei pioni de baza:
-Agile controller
-Agile IoT gateways
-LiteOS

Controlerul Huawei Agile este un host IoT ce permite gestionarea unificata a terminalelor IoT, a gateway-urilor, aresurselor de calcul, a aplicatiilor si a datelor. Acesta sprijina gestionarea si controlul retelelor mari de terminale IoT, fiind construit pe o arhitectura software deschisa ce permite accesul intr-o gama larga de aplicatii din industrie.

Agile IoT gateways au urmatoarele componente cheie: acces la mai mult de saptesprezece tipuri de interfete IoT ce pot incarca protocoale controler-ului pentru a indeplini cererile si a oferi suport pentru decizii locale prin integrarea resurselor de calcul si stocare. Agile IoT gateway este rezistent la apa si praf, la socuri, este proiectat pentru interfete anti-electromagnetice si opereaza intr-o gama larga de temperaturi.