Orange liderul pieţei telecom a selectat şase startup-uri pentru Orange Fab, programul de accelerare al Grupului.

Echipele se pregătesc pentru etapa de implementare a unui proiect pilot cu Orange România sau de elaborare a produsului, beneficiind de sprijin tehnic şi de mentori din partea Orange şi a partenerilor săi.

Startup-urile selectate:

  •   Fullscreen Digital – direcţia Smart Territories – oferă servicii de digital marketing cu inteligenţă bazată pe locaţie.
  •   SiloMeter – direcţia Smart Territories –  ajută proprietarii de silozuri să devină mai profitabili şi să evite însilozarea şi deteriorarea produselor agricole.
  •   Box2M – direcţia Smart Territories –  propune un ecosistem IoT cu aplicabilitate pentru utilităţi, telecom şi securitatea infrastructurii. Aceasta generează beneficii pentru clienţi, precum reducerea pierderii de energie cu până la 10%.
  •    MagnaSCI – direcţia Future of Life – prin uRADMonitor, soluţia de monitorizare a calităţii aerului implementată şi în conceptul de Orange Smart City.
  •    Symme3D – direcţia Future of Life –  prin Biotech One, prima imprimantă 3D complet integrată şi precisă pentru ţesuturi avasculare şi vase de sânge realizate din celule stem, ce foloseşte un incubator de ultimă generaţie, ce controlează temperatura şi umiditatea.
  •   Pentest-Tools – direcţia Security –  primul serviciu online de evaluare a nivelului de securitate prin penetration testing, unde utilizatorii obţin o listă detaliată a vulnerabilităţilor pe care le pot repara pentru a face faţă unui atac cibernetic.

Programul Orange Fab urmăreşte identificarea startup-urilor româneşti care au un produs viabil şi care sunt capabile să îmbunătăţească stilul de viaţă al oamenilor şi să stabilească noi tendinţe prin utilizarea tehnologiei pentru principalele industrii de pe piaţa locală. Orange Fab este un program fără investiţii directe, ceea ce înseamnă că startup-urile selectate nu vor renunţa la acţiuni în schimbul participării. Prin intermediul programului, echipele de succes pot fi recomandate către Orange Digital Ventures, divizia de investiţii a Grupului Orange.

„Obiectivul Orange Fab este iniţierea de colaborari comerciale cu startup-uri care activează într-unul din domeniile care vor contura modul în care trăim sau lucrăm în viitor. Mai concret, ne dorim să integrăm inovaţiile propuse în acest proiect în soluţiile pe care noi deja le oferim clienţilor. Astfel, pachetele  nou create le pot aduce acestora beneficii financiare, îmbunăţirea calităţii vieţii sau economii substanţiale de timp. Pe lângă cele 6 echipe care intră acum în program, am iniţiat discuţii cu alte 25 de startup-uri, programul urmând a fi dezvoltat cu alte colaborări pe parcursul anului” a declarat Vlad Sorici, Manager de Proiect Orange Fab