Vineri, 8 decembrie 2017 la Palatul Cotroceni Eduard Dumitrașcu, Președintele Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate a primit Diploma de Excelență ”Integritate, Bună Guvernanță și Responsabilitate Socială în sectorul public, mediul de afaceri, academic și în cadrul societății civile”.

Ceremonia a avut loc cu prilejul Reuniunii de bilanț asupra rezultatelor Forumului Anual SUERD, Conferinței Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării și EUNET (Budapesta, octombrie 2017).

În cadrul reuniunii a avut loc dezbaterea pe tema: ”Relația între bună guvernanță și Smart City din perspectiva transpunerii Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”. Participanții la dezbatere au fost domnul Cristian WINZER – Ministerul Afacerilor Externe, domnul Eduard Dumitrașcu- Președintele ARSCM, domnul Pietro Elisei- Expert European în planificare urbană, domnișoara Sabina LEOPA – Urbanist, iar dezbaterea a fost moderată de domnul Sever Avram, Președinte CLDR. Tot în cadrul evenimentului a fost lansat oficial și numărul aniversar al Revistei Smart City Magazine, prima revistă dedicată sectorului smart city, editată de ARSCM, ce aniversează în această lună un an de la apariția sa.

În cadrul intervențiilor sale, Președintele ARSCM a subliniat pașii întreprinși de autorități și a dat ca exemplu modelul de oraș inteligent Alba Iulia. Acesta a amintit activitățile realizate de asociația pe care o conduce, printre care Programul Caravana Smart City, primul program național de informare pentru decidenți despre conceptul orașelor inteligente.

Evenimentul a marcat 20 de ani de la fondarea Casei Europei ”EUROLINK” și în mod simbolic a fost organizată în ajunul marcării Zilei Internaționale Anti-Corupție sub auspiciile Națiunilor Unite și la 20 de ani de la semnarea Convenției OCDE Anti-Mituire.

Evenimentul deschide o serie de manifestări și proiecte, plasate în contextul Anului European al Patrimoniului – 2018.