Primăria Alba Iulia a încheiat un contract de aproximativ 27.000 de euro cu o companie de telefonie mobilă pentru a se apăra de ”ameninţările cibernetice”. Contractul a fost semnat urmare a unei achiziţii directe realizate de administraţia locală.

Primăria Alba Iulia a achiziţionat, de curând, un sistem de securitate IT integrat pentru protejarea împotriva ameninţărilor cibernetice, în valoare de 27.000 de euro. Serviciul de protecţie nu a fost cumpărat de la o companie specializată în domeniu, ci de la sponsorul principal al Smart City, Orange România, compania care a venit cu soluţiile digitale pentru a face din Alba Iulia un oraş inteligent.

Primăria a plătit ca să fie protejată în mediul online 122.999,6 de lei, fără TVA. Contractul se numeşte: ”Achiziţie sistem integrat pentru protejarea comunicaţiilor de date împotriva amenţărilor cibernetice”.   Achiziţia include: „Sistem pentru protecţia aplicaţiilor web, Echipament gateway pentru securizarea traficului de retea cu functii de Next Generation FireWall, Echipament pentru logare centralizată, analiză şi raportare. Produse: Hardware plus 8×5 FortiCare and FortiGuard UTM Protection Web Application Firewall – virtual appliance. Supports up to 2 x vCPU core Advanced Bundle (8×5 FortiCare plus AV, FortiWeb Security Service, IP Reputation, FortiSandbox Cloud Service, and Credential Stuffing Defense Service) Centralized log & analysis appliance – 4 x GE RJ45, 12 TB storage, up to 200 GB/Day of Logs 8×5 FortiCare Contract”

Preţul plătit a fost 26.617 euro fără TVA.

Citeste mai mult: adev.ro/p24k40