Un aspect deosebit de important la locul de muncă este calitatea aerului pe care îl respiram. Calitatea aerului din interiorul unei clădiri descrie modul în care acesta poate afecta sănătatea, confortul și capacitatea de a lucra. Fie că vorbim de temperatură, umiditate, lipsa oxigenului din aerul inspirat, bacterii dezvoltate în sistemul de ventilaṭie sau chiar mucegai, sunt factori care contribuie la calitatea aerului din incinte închise, clădiri de birouri, clădiri de locuit, spaṭii de producṭie, spaṭii de comerṭ ṣi orice alte spaṭii închise.

Se pot distinge câteva dintre cauzele care duc la slaba calitate a aerului din mediul în care lucrăm:
• Sistem de ventilaṭie insuficient, astfel schimburile de aer nu sunt suficiente;
• Întreținerea necorespunzătoare a sistemelor de ventilație, de încălzire și de climatizare;
• Umezeala și deteriorarea echipamentelor din cauza scurgerilor, inundațiilor sau umidității ridicate;
• Activități ocupaționale, cum ar fi construcția sau amenajarea;
• Aerul contaminat interior și exterior cu anumite substanṭe.

Sunt cazuri când, în clădiri se pot simṭi mirosuri neplăcute sau se pot observa umiditatea ṣi impurităṭile din aerul respirat. Probabil, nu de puṭine ori v-aṭi confruntat cu simptome precum durerile de cap sau senzația de oboseală la locul de muncă, sau ṣi după părăsirea acestuia. Ori, pur și simplu nu vă simṭeaṭi confortabil atunci când accesați anumite zone dintr-o clădire sau anumite clădiri. Acest fapt se datora calităṭii aerului din încăperile respective.

BMF GRUP este adeptul unei bune gestionări a imobilelor, respectiv a sistemelor de încălzire, ventilaṭie ṣi condiṭionare a aerului, acṭiuni care pe lângă alte beneficii, ajută la creṣterea calităṭii aerului din interior. Aṣadar, trebuie efectuate verificări ale temperaturii, ale umidităţii, ale fluxului de aer, verificări și testări ale sistemelor de ventilație, încălzire și climatizare. De asemenea, este bine să fie evitate procedurile şi produsele care pot provoca probleme privind calitatea aerului din interior, ṣi este foarte important să se identifice modalităţile de menţinere a expunerii la poluanţi la minimum, pentru a vă asigura că sistemul de distribuţie a aerului nu este perturbat.

This slideshow requires JavaScript.