În data de 19.06.2018 Universitatea POLITEHNICA din București a fost gazda primei vizite de lucru din cadrul „HEINNOVATE COUNTRY REVIEW OF ROMANIA”.

Delegația formată din experți internaționali a fost întâmpinată de diferite categorii de reprezentați ai comunității UPB începând de la echipa de management, cadre universitare, studenți, alumni până la parteneri din sectorul privat, inclusiv Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, reprezentată prin președintele său, Eduard Dumitrașcu.

HEInnovate este un instrument gratuit de autoevaluare pentru toate tipurile de instituții de învățământ superior. Facilitează evaluarea instituțiilor utilizând câteva premise referitoare la activitățile sale antreprenoriale, strategia de management, personalul care activează în cadrul lor și legăturile cu mediul privat.
Subiectele abordate în cadrul vizitei au vizat identificarea mecanismelor de susținere a inițiativelor antreprenoriale, prezentarea modului în care este realizat transferul de cunoștințe și viziunea privind educația antreprenorială din cadrul universității.