Cele mai noi informații despre viitorul SUV derivat din Dacia Duster, pe care Renault îl va prezenta luna viitoare la Moscova, arată că acesta va fi inspirat de designul lui BMW X4 și va fi lansat anul viitor, la prețuri mult mai mari decât Duster. Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider Informațiile pe care Bruno Ancelin, director de produs, le-a dat publicității, în luna martie, referitor la un nou SUV dezvoltat de Renault pe baza lui Duster sunt confirmate acum de Sylvain Coursimault, directorul gamei „Global Acces” din cadrul Renault Group. Gama cuprinde produsele Dacia, dar și derivatele acestora indiferent dacă sunt vândute sub marca Renault sau Dacia. Acesta a declarat că SUV-ul ce va avea premiera la Moscova în luna august va fi un crossover „în genul lui BMW X4”.

„Va fi produs în uzinele Renault din Moscova, pentru piața din Rusia și va fi lansat în 2019”, a mai spus Coursimault pentru publicația Challenges, care are ca acționar important (40%) compania Renault.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentantul Renault, mașina va avea o lungime comparabilă cu cea a lui Duster (aproximativ 4,30 metri), va avea un caracter sportiv și va costa între 20.000 și 22.000 de euro.

Anterior, Bruno Ancelin anunțase că SUV-ul ce va fi lansat la Moscova în acest an va fi vândut și pe piețele asiatice, în China și alte țări din regiune, dar va fi construit pe o platformă diferită, mai nouă. Este vorba desrpe platforma CMF-B, care va fi utilizată de noua generație Clio.   Singura incertitudine, la acest moment, este dacă modelul Super Duster va ajunge și în Europa sau nu, dar „dacă vine, va fi sub marca românească Dacia”, a spus Ancelin. Singurul impediment este riscul de concurență cu Renault Kadjar, dar dacă analizele Renault vor arăta că piața răspunde pozitiv, nu va ajunge pe piață înainte de 2020. Thiery Koskas, director comercial al Renault, a spus că modelul cu cele două variante ale sale ar trebui să genereze vânzări de 300.000 unități anual, pentru că va ajunge, ulterior, și în America de Sud.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/ultimele-date-despre-viitorul-super-duster-care-va-fi-coupe-vom-lansa-un-crossover-gen-bmw-x4-la-ce-pret-va-fi-vandut-18179696