Activitatea ARSCM, prezentată ca exemplu de bună practică pentru Europa Centrală și de Est

on

În cadrul proiectului SMARTPOLIS, finanțat prin Programul Orizont 2020, care își propune înființarea Centrului de excelență Smart City din Budapesta la Universitatea de Tehnologie și Economie din Budapesta, activitatea Asociației Române Pentru Smart City și Mobilitate a fost prezentată ca model de bună practică.

Astfel, vineri, 26 octombrie 2018, la Budapesta, în cadrul workshopului organizat de catre Universitatea de Politehnica Budapesta, Franhofer FOKUS Institute Berlin, Urban Software Institute Germany și Institutul pentru Proprietate Intelectuală a Ungariei, pentru activitățile de promovare, educare și dezvoltare a conceptului de oraș inteligent și rolul în dezvoltarea națională și regională a industriei smart city în general,  activitățile ARSCM se consideră a fi un exemplu de bună practică pentru Europa Centrala și de Est. În cadrul workshopului prezentarea activității a fost realizată de Șarolta Besenyei, Vicepreședinte ARSCM.

În cadrul proiectului se desfășoară o serie de ateliere și întâlniri cu un accent deosebit pe regiunile mai mari ale Dunării. Pe baza acestor activități, a fost identificată necesitatea unui centru de excelență pentru orașele inteligente. Angajamentul activ cu orașe precum Miskolc, Szolnok, Novi Sad și Timișoara, a demonstrat necesitatea unei expertize locale și a schimbului de cunoștințe. Centrul ar trebui să acționeze ca grup de experți capabil să transfere planul strategic de implementare și planul operațional de transpunere în acțiuni locale în Europa Centrală de Est.

ARSCM continuă să desfășoare activități care să sporească nivelul de conștientizare a necesității cooperării între experți pentru a crea proiecte care vor face orașele noastre mai prietenoase pentru cetățeni, iar indicarea ca exemplu de bună practică este o recunoaștere în plus față de angajamentele asumate.

Noutăți Smart Cities

China emite licențe 5G către patru firme locale

Ministerul Chinez al Industriei și Tehnologiei Informațiilor a marcat un reper major în cursa Chinei pentru a implementa și populariza tehnologia 5G și a...
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this