Criptomoneda, soluția viitorului pentru orasele inteligente?

https://www.smartcity.press/cryptocurrency-in-smart-cities/

on

Blockchain are potențialul de a perturba orice tip de tranzacție care are legătură cu informații de încredere. Recent, am explorat căile magnifice care ar putea fi folosite pentru eradicarea sărăciei. Dar, are un potențial mult mai mare de a împuternici întregul oraș inteligent. Apariția tehnologiei blocurilor a adus un nou val de inovare pe baza căruia orașele inteligente pot exista ca medii urbane care funcționează independent.

Astăzi, se anticipează că blocul va pătrunde în toate sectoarele importante ale societății urbane, inclusiv în domeniul sănătății, siguranței publice, educației, energiei, agriculturii, apărării și guvernării. Să ne uităm în rolul blocului de blocuri în fiecare dintre ele.

Rolul semnificativ al blocului în sectoare importante ale unui oraș inteligent
Ultimul raport PWC prezintă impactul potențial al blocului de blocuri în viitorul orașelor inteligente.
1. Asistența medicală – Asistența medicală se confruntă cu transformări semnificative cu penetrarea digitizării dosarelor medicale. Având în vedere rolul blocului în acest domeniu, acesta poate crea un mediu sigur și flexibil pentru schimbul de înregistrări medicale electronice (EHR). Prin aceasta, tehnologia ar putea deveni mult mai promițătoare în crearea de proveniențe pentru sânge, organe, droguri critice etc. Asigurarea tuturor licențelor medicale pe un blocaj ar putea împiedica în continuare profilarea medicilor frauduloși.

2. Siguranța publică – Transparența este una dintre trăsăturile glorioase ale unui blocaj. Având în vedere acest fapt, ar putea fi esențial să se asigure o siguranță publică mai eficientă. Aceasta poate ajuta la rezolvarea problemei coordonării interdepartamentale prin furnizarea unei surse consolidate de adevăr care este legată de agenții independente în condiții predefinite.

3. Educație – înregistrările facultăților, înregistrările studenților, certificatul educațional etc. sunt active fundamentale ale oricărei instituții de învățământ. Fișele educaționale trebuie să fie împărtășite cu multe părți interesate și, prin urmare, este vital să se asigure că acestea sunt fiabile. În astfel de cazuri, blocchain-ul ar putea să constate exact originea înregistrărilor educaționale. Atestarea și verificarea certificatului poate fi și mai ușoară prin tehnologie.

4. Energie – Blockchain-ul are potențialul de microgenerare a energiei electrice prin generarea de energie la domiciliu prin utilizarea energiei solare. Aceasta promovează utilizarea energiei regenerabile într-un mod transparent și inteligent.

5. Agricultura – lanțurile alimentare pot îmbunătăți transparența, pot reduce complexitatea și pot reduce costurile prin implementarea blocului. La fel ca potențialul său în alte domenii, acesta poate determina proveniența și trasabilitatea de la agricultori la consumatori. Printre posibilitățile suplimentare se numără și punerea în aplicare a blocului în gestionarea evidențelor agricole și a asigurărilor.

6. Apărare – Informațiile privind infrastructura de apărare și sistemele informatice conexe sunt esențiale pentru securitatea națională. Prin urmare, este difuzat pe mai multe locații pentru a împiedica accesul și modificarea neautorizată. Pentru aceasta, blocchainul poate fi utilizat pentru a furniza acces bazat pe consens pentru a modifica datele și a difuza accesul între diferite resurse ale sistemului, inclusiv centre de date, echipamente de rețea și hardware.

Deci, uitându-se la utilizarea posibilă a blocului de blocuri în diferite zone ale orașelor inteligente, beneficiile sale sunt extraordinare!

Liberstad – Primul oraș privat de a-și îmbrățișa criptocuritatea ca monedă oficială
Liberstad este un oraș inteligent din Norvegia, declarat oficial ca primul oraș privat al națiunii, la 1 iunie 2017. Definiția reală a unui oraș inteligent în cazul lui Liberstad vine din viziunea sa, care stă în filosofia că „toți oamenii interacțiunile ar trebui să fie voluntare. ”

Prin declararea orașului drept „oraș privat” înseamnă că fiecare proprietate din zonă este privată și că fiecare serviciu este oferit de entități private. Orașul privat a apărut cu sprijinul a peste 100 de investitori și 27 de țări din întreaga lume.

Dar cel mai mare factor care conduce la înființarea orașului privat este blocul. Liberstad a adoptat orașul Coin ca monedă oficială. City Coin este o criptocurrency securizată nativă a City Chain, o platformă inteligentă care facilitează proiectarea, implementarea și utilizarea serviciilor viitoare în orașe inteligente. Platforma oferă oportunități orașelor în curs de dezvoltare, cum ar fi Liberstad, de a stabili servicii în oraș pe bază privată și voluntară.

City lanțul oferă o serie de caracteristici printre care City Hub este cel mai interesant. City Hub este un tablou de bord comun intuitiv ușor de utilizat pentru locuitorii inteligenți ai orașului. Prin accesarea aplicației, locuitorii pot interacționa cu comunitatea, pot lansa inițiative la nivel de oraș, își gestionează identitatea, se înregistrează pentru proprietăți și multe altele.

Noutăți Smart Cities

China emite licențe 5G către patru firme locale

Ministerul Chinez al Industriei și Tehnologiei Informațiilor a marcat un reper major în cursa Chinei pentru a implementa și populariza tehnologia 5G și a...
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this