Trenchless Romania Conference & Exhibition – Ediția a IV-a, 13 Iunie 2019 – București

Tehnologii de subtraversare (no-dig) pentru Smart Cities

Dacă luăm la pas aproape orice oraș din Romania observăm atât pe trotuare, cât și pe suprafața carosabilă eternele fâșii de asfalt mereu spart și reînnoit, odată cu orice lucrare de reabilitare, înlocuire sau intervenție la infrastructura de țevi care traversează subteranul orașului. De câte ori nu am stat în trafic cu orele mergând pe o singura bandă, datorită lucrărilor la conductele de apă, gaze, canalizare, fibră optică, etc?

Instalarea și reabilitarea conductelor subterane pentru utilități publice precum cele de apă, canalizare, fibră optică, gaze creează șantiere de lucru care perturbă și îngreunează traficul, mai ales în zonele urbane. Pentru a evita toate aceste blocaje se pot utiliza tehnologii de subtraversare trenchless, care permit efectuarea lucrărilor pentru utilitățile publice fără a fi necesară excavarea de șanțuri. Tehnologiile trenchless sunt soluţia optimă pentru traversarea de drumuri şi a altor coridoare de transport, precum şi a râurilor şi a căilor navigabile.

Metodele de forare fără şanţ deschis pot fi utilizate şi pentru instalarea, reabilitarea şi înlocuirea utilităţilor subterane situate în zone sensibile din punct de vedere ecologic şi locaţii în care accesul este limitat datorită existenţei unor structuri de construcţie şi vegetaţie. În cele mai multe dintre cazuri, tehnologiile de forare fără şanţ deschis sunt singurele viabile pentru construcţii, acestea fiind totodată şi cele mai puţin costisitoare şi mai puţin disruptive.

Trenchless Romania Conference & Exhibition este singurul eveniment din regiune care promovează tehnologiile trenchless. Aflat deja la cea de-a 4-a ediție, evenimentul va avea loc în data de 13 Iunie 2019, la Hotel Caro Club în București. Evenimentul reunește peste 200 de companii naționale și internaționale din domeniu și aduce împreună producătorii și distribuitorii de utilaje și tehnologii dedicate sectorului no-dig, pentru foraj orizontal dirijat (hdd), pipejacking, pipe bursting, microtunnelling, reabilitare a conductelor (CIPP), precum și alte tehnologii trenchless ce reprezintă soluții ideale pentru instalarea utilităților subterane din zonele urbane cu trafic intens. Evenimentul va găzdui Trenchless Romania Awards, momentul special în care sunt premiate cele mai relevante proiecte care au folosit tehnologii no-dig din regiune.