Orașul Inteligent 2030

on

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, fidelă dezideratului său de a fi parte activă în dezvoltarea comunităților creativ inteligente din România, împreună cu Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, au dezvoltat un nou proiect – Orașul Inteligent 2030, desfășurat în 5 etape, în liceele sectorului 6. Proiectul a vizat pe de o parte informarea tinerilor despre conceptele și componentele smart city, iar pe de altă parte implicarea activă a acestora în identificarea de posibile scenarii despre cum vor arăta orașele în 2030, din perspectiva dezvoltării unui oraș inteligent. Rezultatul cel mai important al proiectului va fi fără îndoială implicarea acestora în societate. Pe de altă parte, dezbaterile au implicat și cadrele didactice creând o mai bună comunicare cu elevii. În urma unor întâlniri tip dezbatere în care au fost informați cu privire la stadiul actual, inițiative, proiecte precum și posibilități, participanții au fost invitați să depună proiecte scrise, care să intre în competiție.
Juriul competiției: Proiectele au fost notate de către un juriu format din specialiști, lectori care au participat la proiect, precum și experți din mediul universitar relevanți în domeniile respective.
Premiile au constat în bunuri în valoare de 2000 lei pentru locul I, 1500 lei pentru locul II, 1000 lei pentru locul III. S-au acordat deasemenea și 2 diplome/mențiuni cu premii în bunuri în valoare de 500 lei.
Finala programului de dezvoltare și promovare a culturii urbane creativ-inteligente a avut loc în data de 19 Aprilie. Fără educație nu avem viitor! De la această premisă am plecat atunci când am vrut să vedem proiecția tinerilor asupra orașului de mâine. Absolut spectaculoasă implicarea elevilor – educați, sofisticați, buni comunicatori, excepțional introduși în context. Pentru toate acestea, mulțumiri Primăriei Sectorului 6 prin dl Primar Gabriel Mutu și dl Viceprimar Constantin Tomescu pentru interesul manifestat față de dezvoltarea comunităților inteligente, Centrului Cultural European și Inspectoratului Scolar București pentru susținerea și suportul oferit. Felicitări tuturor participanților, câștigătorilor și partenerilor din proiect!
Au crezut în viziunea lor și au câștigat:
Locul 1 Echipa Changers formată din: Teodora Anghelina, Ștefan Cojocariu, Ioan Leancu, Daniel Matei și Dragoș Moșteanu, elevi ai Colegiului Național „Grigore Moisil”,
Locul 2 Echipa formată din Teodor Voica și Mihnea Căzănaru de la Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”,
Locul 3 Brîndușa Alexandra Cazacu de la Colegiul Național „Grigore Moisil”,
Mențiuni au luat Vladimir-Ștefan Pechi și Darius Andrei Barna de la Colegiul Național „Grigore Moisil”

Noutăți Smart Cities

China emite licențe 5G către patru firme locale

Ministerul Chinez al Industriei și Tehnologiei Informațiilor a marcat un reper major în cursa Chinei pentru a implementa și populariza tehnologia 5G și a...
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this