Viena testeaza minibuse fara sofer

on

Din 6 iunie locuitorii din Seestadt un cartier al Vienei pot circula cu doua minibuse electrice fara sofer.

Autovehiculele fara sofer sunt testate de Wiener Linien, furnizorul de transport public al orasului, in vederea implementarii acestora in capitala Austriei.

Günter Steinbauer, director Wiener Linien:”Conducerea autonoma este o modalitate cu potential de a schimba orasele pe termen lung. Ca furnizori de transport public, vom fi in prim plan.”

Programul face parte din „Mobilitatea viitorului”, un program sustinut de Ministerul Transporturilor, Wiener Linien si parteneri din sectorul privat cu scopul de a face transportul public mai durabil. In cadrul strategiei Smart City al Vienei, minibusele de testare vor urma un circuit de doi kilometri in „laboratorul urban” al cartierului Seestadt.

Dupa doi ani de testare, minibusele construite de producatorul francez Navya sunt acum pregatite pentru a fi testate cu pasageri reali. Sistemele sale senzoriale vor trebui instruite pentru a sti daca obstacolele sunt cu adevarat periculoase. Acum nu conteaza daca vehiculul se afla in fata unui perete de beton sau vantul a suflat o punga de plastic in fata senzorului; in ambele situatii minibuzul se opreste. Pentru inceput minibusele vor avea un sofer care poate suprascrie manual functiile automate.

Autobuzele merg cu o viteza lenta, dar constanta de 20 Km/h. Ele vor putea transporta pana la 10 pasageri. In timpul fazei de testare calatorii vor merge gratuit. Deocamdata aceste mijloace de transport nu sunt dotate si cu facilitati pentru persoanele aflate in scaune cu rotile.

Astfel de vehicule fara sofer produse de NAVYA se afla in circulatie si in Las Vegas – SUA, in Singapore, si la Oslo (Norvegia).

Sourcet-times

Noutăți Smart Cities

China emite licențe 5G către patru firme locale

Ministerul Chinez al Industriei și Tehnologiei Informațiilor a marcat un reper major în cursa Chinei pentru a implementa și populariza tehnologia 5G și a...
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this