duminică, mai 9, 2021

Continuă înscrierile la Academia PRIMARILOR 

Articol publicat în categoria

Asociația Română pentru Smart City continuă programul Academiei Primarilor –  Sesiunea a II-a, proiect derulat cu susținerea Ambasadei Olandei la București. Programul este dedicat primarilor, viceprimarilor, city managerilor, consilierilor locali, derulându-se exclusiv online, adaptat condițiilor impuse de restricțiile pandemiei Covid-19. 

Sesiunea se va desfășura în intervalul 2-29 noiembrie 2020, participanții urmând a fi selectați având în vedere criteriul de a fi pentru prima dată în această funcție. Alocarea locurilor disponibile va fi realizată conform ponderii mandatelor locale câștigate de fiecare partid în parte.  

Formular înregistrare: DISPONIBIL AICI

Prima sesiune a cursului s-a derulat în perioada 06.06.2020-30.08.2020, cu un număr de 30 de cursanți și s-a bucurat de prezența unor invitați cu o experiență relevantă în domeniile aprofundate. Deasemenea, experiența cursanților a fost extrem de valoroasă în schimbul de bune practici realizat între liderii comunităților participante. 

Obiectivul participării acestora în cadrul Academiei este de a-i familiariza cu elementele principale care guvernează exercițiul administrației locale, atât din punct de vedere legislativ, cât și administrativ.

Tematica abordată în cele 4 săptămâni,  administrație locală, guvernare locală, servicii publice, comunități creativ inteligente se va dovedi utilă în procesul transformării orașelor pe care le coordonează în comunități sustenabile.