AFOR a finalizat cu bine cursurile online specifice acestei perioade

Articol publicat în categoria
AFOR a finalizat cu succes primele cursuri online specifice acestei perioade. În parteneriat cu ARTS (Asociația Română pentru Tehnica Securității), proiectul a avut un prim curs despre Securitatea Rețelelor de Fibră Optică în perioada 25 – 27 noiembrie 2020 la care au participat 9 cursanți, iar în perioada 7-9 decembrie 2020, s-a derulat cel de-al doilea curs, axat pe Proiectarea Rețelelor cu Fibră Optică, având tot un număr de 9 participanți.
Ambele cursuri au fost online, pe o durată de 3 zile, între orele 09:00-17:00. În contextul actual de digitalizare a României, rețelele de fibră optică și infrastructură asociată sunt esențiale pentru dezvoltarea României atât pentru proiecte de tip Smart City, bazate pe tehnologia IoT sau 5G, cât și pentru renovarea clădirilor din România. Prin urmare, AFOR propune aceste cursuri și pe parcursul anului 2021 tuturor celor interesați, furnizorilor de servicii de comunicații electronice (lumea telecomiștilor), dar și primăriilor (pentru a ști cum să-și proiecteze sau să supravegheze infrastructurile civile pentru rețele metropolitane de fibră optică, astfel încât să elimine din infrastructură cablurile instalate pe stâlpi), utilităților publice (distribuitori de energie electrică, apă, gaz sau încălzire), dezvoltatorilor imobiliari (este mare nevoie de infrastructură fizică interioară conform art. 34 din Legea nr 159/2016 privind accesul la infrastructură), proiectanților și constructorilor implicați în proiecte de infrastructuri și rețele.
Pentru detalii privind înscrierile la cursurile următoare sau pentru informații privind cursuri personalizate, puteți contacta AFOR la următoarea adresă de e-mail: office@afor.ro.