Împreună Dezvoltăm România!

Asociația Română pentru Smart City este principala autoritate a Industriei Smart City din România.
Ecosistemul nostru reunește experți și profesioniști din fiecare domeniu relevant industriei, dar și peste 260 de parteneri și membri – Ministere, Primării, Consilii Județene, Companii, Universități, Centre de Cercetare și Inovare, etc.

Viziune

Crearea unei națiuni puternice, inovatoare, sustenabil dezvoltată, educată digital, cu cetățeni implicați și accesibilă tuturor.

Misiune

Misiunea asociației este crearea și dezvoltarea Industriei Smart City în România și a unei rețele de comunități creativ-inteligente.

Obiective

– Dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din România;
– Promovarea conceptelor Smart City în rândul decidenților;
– Consolidarea legislației românești pentru o mai bună dezvoltare a centrelor urbane;
– Promovarea intereselor comunităților locale în raport cu organismele centrale;
– Crearea canalelor necesare pentru prezentarea produselor și serviciilor Industriei Smart City;
– Facilitarea accesului la tehnologie și expertiză a comunităților mai puțin dezvoltate;

Valori

Ne-am propus să oferim comunităților oportunități reale de dezvoltare pentru ca toți oamenii să prospere. Și vom continua să includem în proiectele noastre diversitatea, apartenența, incluziunea, tradițiile, obiceiurile și valorile locale în tot ceea ce facem.

Credem că oamenii pot fi mai fericiți, mai sănătoși, mai inteligenți și mai prosperi, iar comunitatea poate fi mult mai prietenoasă cu mediul, mai curată, locuibilă, durabilă, rezilientă și competitivă.

Finanțare

Suntem indepentenți 100%. Suntem finanțați de membri și oameni ca tine, independenți de orice ideologie politică sau religie.

Recunoaștere

Suntem parteneri ai principalelor instituții publice implicate în Industria Smart City:
Secretariatul General al Guvernului,
Ministere, Consilii Județene, Primării, Parlament.
Suntem prezenți în diferite grupuri de lucru.

Peste 270 de membri și prieteni te așteaptă

Pentru a vă înscrie în cea mai puternică organizație a Industriei Smart City din România

Repere activitate

– Introducerea celor 8 standarde internaționale ISO în legislație;
– Realizarea primului Audit Smart City din România;
– Academia Smart City – Organizarea primelor cursuri de Smart City din România;
– Clusterul Smart City România; 
– Sibiu Smart City – colaborare cu autoritățile locale;
– Ciugud Smart Village – colaborare cu autoritățile locale;
– Satu Mare Smart City – colaborare cu autoritățile locale;
– Alba Iulia Smart City – colaborare cu autoritățile locale;
– Editarea primei reviste dedicate Industriei Smart City – Smart City Magazine (apare trimestrial din decembrie 2016);
– Organizarea programului național Caravana Smart City care promovează beneficiile implementării conceptului și a soluțiilor smart city. Programul are și rol educativ al decidenților în privința noilor tehnologii și cum pot acestea îmbunătății viața locuitorilor dintr-o comunitate. Caravana este un program anual (din 2017) care se desfășoară în cele mai importante regiuni ale României. Programul este realizat Sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei;
– Organizarea Galei Anuale a Premiilor Smart City Industry Awards din 2016;
– Organizarea târgului de vânzare anual Smart City Urban Projects;
– Încheierea unor protocoale de colaborare cu Ministerul Energiei, Ministerul Apelor și Pădurilor, Camera de Comerț și Industrie a României, Asociația Administratorilor Publici din România, Universitatea Politehnica București, Universitatea Ecologică București, Universitatea București – Facultatea de Geografie, Universitatea Spiru Haret, Camera de Comerț și Industrie România-Israel precum și alte parteneriate valoroase cu ajutorul cărora ARSC realizează acțiuni de informare, educare și dezvoltare;
– Organizarea de grupuri de lucru (ministeriale, experți, etc.) privind semnalizarea celor mai importante probleme ale industriei dar mai ales identificarea de soluții privind rezolvarea acestora. În acest sens, ARSC are întâlniri periodice cu factorii decidenți.

România Merită!

Având în vedere că în acest moment avem mai mult de 800 de proiecte și inițiative smart city în toată țara, că avem o strategie națională de smart city în lucru, că cele mai importante companii din industrie sunt prezente în diverse proiecte (Orange, Microsoft, Dell Technologies, Network One Distribution, Claritech, Holisun, Vauban, Integrisoft, Telekom, Asseco, Inoesy, etc.) că numai în ultimii doi ani au pornit peste 400 de proiecte și inițiative de smart city, putem considera că România are o Industrie de Smart City. Sigur, aceasta nu este la dimensiunea potrivită sau la potențialul real al țării sau poate nu este atât de dinamică cât ne-am dori noi sau poate nu a generat încă atât de multe proiecte cum am vrea. Adevărul este că România reală se dezvoltă.La fel și Industria de Smart City!
Prin urmare, România reală are nevoie de o Industrie Smart City puternică, dinamică, inovatoare dar, mai ales, conectată la realitatea comunităților noastre.

Peste 270 de membri și prieteni te așteaptă

Pentru a vă înscrie în cea mai puternică organizație a Industriei Smart City din România