China emite licențe 5G către patru firme locale

tehnologia 5G

Ministerul Chinez al Industriei și Tehnologiei Informațiilor a marcat un reper major în cursa Chinei pentru a implementa și populariza tehnologia 5G și a acordat licențe 5G comerciale companiilor China Telecom, China Mobile, China Unicom și China Broadcasting Corp.

Anunțul a venit în momentul în care Huawei, o companie chineză a capturat aproape 30% din veniturile comunicațiilor din lume în anul 2018, se confruntă cu un control sporit în Occident cu privire la potețialele probleme legate de securitate și o serie de restricții prin care companiile din S.U.A nu le mai pot furniza produse. Parlamentarii de la Washington au mai solicitat, de asemenea, ca Huawei să nu mai construiască rețele interne 5G pentru transporatorii din S.U.A. De asemenea, au cerut guvernelor din alte țări să facă același lucru. Huawei declară că nu are legături oficiale cu guvernul chinez și nu reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

Într-o declarație lansată la puțin timp după ce Beijingul a anunțat licențele comerciale, Huawei și-a prezentat avantajele în dezvoltarea tehnologiei 5G. Acesta a spus că până în prezent a semnat 46 de contracte comerciale 5G în 30 de țări, iar stațiile de bază de 5G au expediat mai mult de 100.000 de unități.

Experții din industria telecomunicațiilor consideră că 5G ar putea deschide calea pentru progrese majore în tehnologii care folosesc inteligența artificială și conducerea autonomă. Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China a acordat licențe la sfârșitul anului 2018 celor trei transportatori deținute de stat din China pentru a efectua încercări de 5G, însă aceasta este prima dată când a dat un nou mandat pentru implementarea comercială completă. Vestea mult așteptată pentru licențele chineze de 5G, despre care se vorbea că va apărea la sfârșitul anului 2019 a venit înainte de termenul stabilit inițial.


Într-un anunț publicat pe site-ul ministerului, oficialul Miao Wei a declarat că ministerul salută întreprinderile străine să participe activ la piața chineză de 5G după emiterea licenței.

Acțiunile în firmele din China care au legătură cu 5G, cum ar fi ZTE, au scăzut după știri, în timp ce investitorii au încasat câștiguri.

Accelerarea demonstrează în mod clar ambiția Beijingului de a merge înainte în industria globală de 5G unde Statele Unite și Coreea de Sud au început deja demersurile pentru zona comercială. MIIT a aprobat trei operatori de rețea – China Telecom, China Mobile, China Unicom – și compania de rețele de cablu din China Network Broadcasting Network pentru a rula conectivitatea celulară. Producătorii de echipamente de rețea, producătorii de smartphone-uri, producătorii de cipuri și creatorii de aplicații se pregătesc de asemenea pentru tehnologia 5G.

În ultimele luni, Samsung, Oppo, Xiaomi și Huawei au anunțat fiecare planul de a aduce 5G în telefoanele lor. Între timp, gigantul de internet Tencent a testat în liniște jocurile în colaborare cu Intel, iar NetQiy iQiyi a început colaborarea cu China Unicom pentru a produce produse de realitate virtuală, reprezentând doar două dintre numeroasele aplicații care se bazează pe o latență redusă și lățime de banda mai mare.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.

Smart City România

newsletter

În fiecare sâmbătă dimineață îți trimitem cele mai importante știri din Industria Smart City!