ARSCM are noi Experți Safe City din Israel

În săptămâna 08-14 octombrie o delegație compusă din experți smart city, condusă de Președintele Asociației Române Pentru Smart City, Eduard Dumitrașcu, a efectuat o vizită de lucru în mai multe orașe din Israel. În cadrul vizitei au avut loc numeroase întâlniri oficiale, precum și vizite la facilități reprezentantive pentru segmentul vizat, respectiv cel de safe city.

Astfel, una dintre vizite a avut loc la Primăria Ashdod, municipalitatea cu cel mai bun proiect de safe city din Israel. Proiectul și modelul de smart city al orașului Ashdod este bine cunoscut în Israel, astfel încât reprezentanți ai primăriilor din orașe precum Haifa sau Tel Aviv vin aici să se instruiască.

Președintele ARSC, Eduard Dumitrașcu a declarat: ”Am avut ocazia de a vizita Centrul de Comanda, Centrul de Mobilizare și Centrul pentru Situatii de Urgență din Ashdod. Din motive evidente primele două centre se afla în locații diverse tip buncăr, fiecare având capacitatea de a prelua funcția celuilalt în caz de necesitate. Cu un accent deosebit pe componenta de securitate, modelul de Smart City din Ashdod pune cetățeanul în mijlocul comunității și încearcă să îi facă viata mai ușoară: de la transport public, mediu, taxe, energie, open data, pana la facilități pentru turiști, Ashdod a devenit reper în Israel pentru Smart City”.

Delegația ARSC a fost primită de Arie Itah, Chief of Security, colonel în rezervă (IDF). Cu acestă ocazie, s-a oficializat și numirea ca Expert Safe City ARSC a domnului Arie Itah.

Asociația Română Pentru Smart City rămâne consecventă angajamentului de a aduce cei mai buni experți internaționali pentru a oferi membrilor săi și mai ales municipalităților expertiză de cel mai înalt nivel.

În acest sens domnul Arie Itah va fi prezent la București, în data de 6 decembrie pentru Smart City Industry Awards 2018, aflată în acest an la cea de-a IIIa ediție.

Despre Ashdod:

În 2014, Ashdod a fost ales de Departamentul de Transporturi din Israel pentru a fi un proiect pilot de 85 milioane de dolari pentru reconceptualizarea mobilității orașelor, numită ReWay. Provocarea: reducerea proprietății mașinilor prin creșterea traficului de călători (ReWalk), a traseelor de biciclete (ReBike) și a benzilor de transport publice „inteligente” (ReBus). Fiind un oraș planificat și modern, se mândrește cu numeroase realizări de transport și de autostrăzi. Ashdod promovează acum primul model pentru transportul ecologic, care îl plasează în topul orașelor moderne ale Israelului.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.

Smart City România

newsletter

În fiecare sâmbătă dimineață îți trimitem cele mai importante știri din Industria Smart City!