joi, aprilie 22, 2021

Reduceți nivelul de poluare cu ajutorul parcometrelor Flowbird

Articol publicat în categoria

Reduceți nivelul de poluare cu ajutorul parcometrelor Flowbird

Poluarea și zgomotul din zonele urbane reprezintă un atac asupra calității vieții și a sănătății. Calitatea aerului și bunăstarea orașului apar acum ca teme mobilizatoare fiind o problemă majoră pentru comunități.  

O modalitate de reducere a CO2 este de implementare a sistemelor smart parking.  Smart parking definește un ecosistem care integrează senzori, dispozitive de monitorizare, echipamente de plată, sisteme automate, aplicații software, infrastructura IT&comunicații și care furnizează în timp real, informații relevante provenite de la parcările on-street, de la parcările off-street, informații despre mijloacele de transport alternative. 

Pentru zona de on-street parcometrele autonome energetic dezvoltate de Flowbird, au integrate senzori de poluare Park – Breathe care contribuie la reducerea poluării.

Tehnologia Park-Breathe power oferă municipalităților și operatorilor privați informații despre nivelul poluării din zona în care este montat parcometrul. Soluția permite cartografierea indicilor și adaptarea planurilor de mobilitate urbană.  

Fiabilitatea datelor transmise face posibilă răspunderea într-un mod relevant și tangibil la orice reclamație și, mai presus de toate, luarea în considerare a unor noi servicii pentru locuitorii orașelor, cum ar fi prevenirea și informarea.

Park- Breathe este o soluție economică cu investiții limitate și controlate care se bazează pe utilizarea marcajelor de timp existente pentru a crea o rețea interconectată de senzori de zgomot și poluare.

Avantaje:

  • Monitorizare constantă a orașului;
  • Acces la echipamente fiabile;
  • Identificarea rapidă a cauzelor depășirii limitelor de noxe și implementarea acțiunilor;
  • Informarea și asigurarea populației pe baza rapoartelor personalizate;
  • Modul detașabil și usor de instalat.

Caracteristici tehnice:

  • Conexiune la sursa de alimentare a terminalului;
  • Alimentare 12V DC;
  • Comunicare cu terminalul prin canalele existente.

Având în vedere că emisiile din transporturi creează o parte atât de mare a problemei schimbărilor climatice, liderii și managerii din acest domeniu adoptă în mod inerent responsabilitatea de a face o schimbare. Gestionarea parcării poate contribui la atingerea obiectivului general, chiar dacă este doar o mică piesă din puzzle-ul mai mare.

Utilizarea ecosistemului fast🅿️ark de smart parking reduce timpul petrecut de către conducătorii auto pentru căutarea unui loc de parcare cu aproximativ 40%, emisia de CO2 cauzată de traficul din zonele centrale cu 10%.