Forumul Investitorilor SEAF – Milano, 8 martie 2017

970

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM) va participa miercuri, 8 martie 2017 la Forumul Investitorilor SEAF, ce are loc la Milano. ARSCM va lua parte la lansarea unei platforme digitale unice destinată finanțării directe a proiectelor mici pentru eficiența energetică.

Forumul investitorilor SEAF va fi găzduit în cadrul Sustainable Energy Asset Framework (un proiect finanțat de UE în cadrul programului Orizont 2020). Evenimentul este unul interactiv, care își propune să reunească o comunitate de ESCO (Energy Service Company) și investitori.

Obiectivul principal și mesajul central al organizatorilor este că eficiența energetică trebuie să devină noua normalitate în întreaga Europă. Evenimentul va oferi un forum în care investitorii și contractorii pot învăța unii de la alții, în scopul încurajării schimbului de informații și oportunităților de investiții, atât în Italia cât și în restul Europei. Totodată, se vor reuni factori de decizie în domeniul energiei și eficienței energetice, o componentă esențială a orașelor inteligente.

Obiectivul de interes major este lansarea platformei eQuad, singura platformă menită să evalueze și să pună în legătură inițiatorii de proiecte de mici dimensiuni cu investitorii în domeniul eficienței energetice. Platforma este dezvoltată de Consorțiul SEAF și va fi lansată ca o soluție integrată market ready. Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate va fi reprezentată prin Președintele asociației, domnul Eduard Dumitrașcu. Acesta va testa platforma alături de dezvoltatorii proiectului, urmând ca soluția să fie prezentată și la București, în 30 martie 2017, în cadrul evenimentului organizat de ARSCM Smart City-Urban Projects. (Detalii aici)