Gala BURSA 2019 – un triumf

în data de

Gala bursa – Stil şi eleganţă, strălucire şi fast, lumină şi culoare, muzică şi dans, premii şi surprize – sunt câteva dintre ingredientele Galei BURSA de joi, 14 noiembrie, care, în majestuosul Palat al Parlamentului, a marcat 29 de ani de apariţie neîntreruptă a cotidianului BURSA.

Autor: Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Media-Advertising

Timp de aproape cinci ore, Salonul de Recepţii de la Parlament a reunit peste 500 de invitaţi – premierul Ludovic Orban, miniştri, ambasadori, bancheri, investitori din ţară şi străinătate, precum şi personalităţi din piaţa de capital şi alte sectoare ale economiei – care s-au bucurat de o serie de momente senzaţionale pregătite de Ziarul BURSA.

Încă din timpul desfăşurării Galei, participanţii s-au arătat entuziasmaţi de prezenţa la eveniment, exprimându-şi emoţia şi admiraţia pentru seara organizată până în cele mai mici detalii, care a atras sute de mesaje de felicitări, majoritatea apreciind Gala BURSA de joi ca fiind unul dintre cele mai importante evenimente ale anului.

În debutul Galei, prezentată de Ilinca Obădescu de la Kanal D, ziarul BURSA şi colectivul său au primit felicitări de la Ludovic Orban, şeful Executivului; Sorin Lazăr, Preşedintele Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor – gazda evenimentului; Virgil Popescu – Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri; Adrian Tănase – Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti; Dan Paul – Preşedintele Asociaţiei Brokerilor; Florin Dănescu – Preşedintele Executiv al Asociaţiei Române a Băncilor.

Premierul a subliniat: “Am onorat din nou invitaţia să particip la Gala BURSA, din dorinţa de a aprecia activitatea jurnaliştilor acestui ziar, care rezistă pe o piaţă concurenţială şi care reuşesc să facă educaţie economică, să susţină foarte multe argumente care ajută la dezvoltarea economică. Îi felicit pe cei din redacţia ziarului BURSA şi le doresc să aibă o viaţă cât mai lungă şi un tiraj cât mai mare. Legat de Bursa de Valori Bucureşti, că tot aveţi acelaşi nume, sper ca şi ţara noastră să aibă o piaţă de capital adevărată. Sper să dobândim statutul de piaţă emergentă şi încercăm să contribuim la acest lucru pentru că o economie capitalistă, o economie de piaţă trebuie să aibă printre pilonii activităţii o bursă de valori. În toate statele dezvoltate, bursa reprezintă o instituţie fundamentală, care asigură finanţarea companiilor, a proiectelor de dezvoltare şi care permite oricărui jucător la bursă să joace”.

La rândul său, Sorin Lazăr, preşedintele Comisiei de Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor, a afirmat: “Este o onoare pntru comisia pe care o conduc şi pentru mine personal să fim, alături de ziarul BURSA, amfitrionii acestui eveniment şi felicit colectivul redacţional al cotidianului BURSA pentru ceea ce face.

În acelaşi timp, doresc să dau mediului de afaceri din România, clasei antreprenoriale, care este coloana vertebrală a creşterii economice din ţara noastră, un mesaj de susţinere şi de încurajare, pentru că ne bazăm, în continuare, pe o creştere a economei care să ducă ţara acolo unde îi este locul la nivel european.

Legat de Bursa de Valori Bucureşti, vreau să subliniez că, din 2016, BVB a crescut ca valoare a tranzacţiilor, de la 9,2 miliarde la 11,4 miliarde lei, iar capitalizarea sa a crescut, de asemenea, de la 146,5 miliarde la 177 miliarde lei, în acest an, fapt ce denotă că economia se mişcă într-un cadru corect. De asemenea, în 2018 a fost înfiinţată, prin lege, Contrapartea Centrală, care va duce la dezvoltarea pieţei instrumentelor derivate cu efecte directe asupra pieţei spot, a celei de energie etc”.

Domnul Lazăr a mai precizat că, săptămâna trecută, a fost adoptată în unanimitate dezvoltarea, crearea şi reglementarea cadrului legal pentru fondurile de investiţii alternative, un alt instrument prin care piaţa de capital din ţara noastră se poate dezvolta.

“Ziarul BURSA a rămas şi va fi în continuare unul dintre cele mai apreciate, poate chiar cel mai apreciat ziar din domeniul economic”, a menţionat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, adăugând: “Gala dumneavoastră rămâne de referinţă în fiecare an, în această perioadă, la Palatul Parlamentului şi cred că toţi de aici ne simţim mândri şi onoraţi să participăm la acest eveniment”.

Adrian Tănase, directorul general al BVB, şi-a început discursul subliniind că mai sunt foarte multe lucruri de făcut pentru dezvoltarea pieţei noastre de capital şi că reuşitele de până acum, cum ar fi upgradarea la statutul de piaţă emergentă, sunt premise ale viitoarei dezvoltări.

Domnia sa a declarat: “Încă avem o bursă puţin dezvoltată, ce reprezintă doar 10% din PIB, şi ar trebui să ne propunem ca, în următorii zece ani, să o aducem la 20% din PIB. Pentru asta, însă, este obligatoriu să avem suportul Guvernului şi al autorităţilor. Sunt măsuri pe care Executivul trebuie să le implementeze pentru a dezvolta bursa, pentru a creşte participarea populaţiei pe piaţa de capital, pentru a stimula emitenţii, companiile, să se listeze. Un alt proiect iniţiat de BVB, împreună cu piaţa de energie OPCOM, este proiectul de CCP, împreună cu parteneri din piaţa financiară şi cea de energie. Urmează ca acest proiect să fie implementat într-o perioadă de doi ani şi va crea premisele de îmbunătăţire a pieţei de capital şi a pieţei de energie, permiţând lansarea pieţei de derivate”.

Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, este de părere că bursei noas­tre de valori îi lipsesc “doar investitorii şi lichiditatea”, făcând astfel un apel către Executiv să aducă lichiditate în piaţă prin listarea titlurilor de stat.

Domnul Paul a spus: “Dacă Guvernul vine cu lichiditate, atunci noi aducem investitorii. Un prim pas ar fi ca titlurile de stat să fie listate”. Domnia sa a evidenţiat că între ziarul BURSA şi BVB există o legătură directă, reprezentată nu doar de nume, ci şi de ideea de bursă, de tranzacţii: “Eu cred că şi ziarul BURSA este o bursă de valori, pentru că apără valorile pieţei de capital. BURSA a fost alături de noi atunci când BVB a avut probleme, când a avut crize, când a avut un director general care a confundat contractul cu mandatul, când am vrut să facem o contraparte locală şi alţii nu doreau. Pentru toate aceste lucruri îi mulţumesc ziarului BURSA şi îi urez să apere în continuare valorile BVB”.

În cei 29 de ani de apariţie neîntreruptă a ziarului BURSA, toate evenimentele din piaţa capitalistă au fost reflectate în paginile sale ca într-o oglindă, a spus Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), continuând: “Economia ţării a fost reflectată în ziarul BURSA ca într-o oglindă”. Şeful ARB a mai precizat: “Este important de menţionat că în toţi aceşti ani de capitalism am ajuns la 12.300 de euro PIB per capita, de şapte ori mai mult decât acum 30 de ani, şi că mai avem foa­rte mult până să ajungem la potenţial. Industria bancară urmăreşte câţiva piloni importanţi: educaţia financiară, agenda digitală, creşterea intermedierii financiare şi rugăm cotidianul BURSA nu doar să oglindească această evoluţie, ci să fie aproape de noi şi să reuşească în continuare, ca şi până acum, să spună ceea ce economia românească poate să şi facă, nu doar face”.

Printre cei care au felicitat cotidianul BURSA se numără şi Bogdan Badea, preşedintele Directoratului şi CEO Hidroelectrica. Acesta a spus, în ocazia primirii diplomei de excelenţă acordată pentru performanţă în management: “Felicit ziarul BURSA pentru tot ceea ce face pentru mediul de afaceri şi sper ca anul viitor să ne regăsim printre premiile BURSA la secţiunea «Listarea anului»”.

La rândul său, Tudor Ciurezu, preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general al SIF Oltenia, şi-a exprimat mulţumirea pentru modul corect în care cotidianul BURSA îşi des­făşoară activitatea: “Mulţumesc ziarului BURSA pentru că există şi pentru furnizarea cu promptitudine, în mod independent, a unor informaţii deosebit de importante, de eficiente în luarea deciziilor referitoare la realizarea unor investiţii. Întotdeauna cu multă independenţă, ziarul BURSA a publicat cele mai importante şi de interes ştiri”.

În cadrul Galei BURSA, au fost înmânate premii, în cadrul a două secţiuni – “Votul publicului” şi “Diplome de Excelenţă”. La prima dintre acestea publicul ziarului BURSA a votat pentru locurile întâi CEC Bank (la sectorul Bănci), Electrica Furnizare (la Energie), Compania Cotnari (Agribusiness), Hidroconstrucţia (la domeniul Construcţii), Grup Feroviar Român (secţiunea Transporturi), Endava (pe IT), Digi RCS RDS (Telecomunicaţii), Automobile Dacia Auto (la sectorul Auto), Lidl (pe Retail), Medlife (Servicii Medicale), Piperea şi Asociaţii (la Avocaţi) şi SIF Oltenia (Societăţi de Investiţii Financiare şi Fondul Proprietatea). Au fost distinse cu diplome de excelenţă Kanal D, BVB, Met România, Romgaz, Transgaz, Huawei, DellTech, Credit.ro, Banca Transilvania, Asociaţia Română pentru Smart City, CELCO, Catena şi Bogdan Badea – preşedintele directoratului şi CEO Hidroelectrica.

Seara a fost dusă pe culmile muzicii şi ale ritmului de dans de soprana Daniela Bucşan, de la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian şi de cunoscuta şi îndrăgita solistă Elena Gheorghe.

De la eveniment nu a lipsit nici “Momentul somelierului”, dar nici tombolele, care au conţinut premii consistente oferite de Avra Aestetic Institute, ANSWER, Consiglieri & Cristallini, Life Dental SPA şi Domeniul Greaca.

Minunatul eveniment a fost posibil datorită partenerilor Huawei România, Met România Energy, Grampet Group, Bursa de Valori Bucureşti, Banca Transilvania, Transelectrica, Vodafone Româ­nia, Hidroelectrica, Dell Technologies, Asociatia Română pentru Smart City, Ford Trucks România, Patronatul Investitorilor Autohtoni din România, BRD Groupe Societe Generale, Nuclearelectrica, Romgaz, Euro Insol, Genesis Property, CEC Bank, Teraplast, EximBank, SIF Oltenia, SIF Transilvania, Superbet, Piperea şi Asociaţii, Credit.ro, Onix Asigurări, Armeanca Prest Com, Electromagnetica, Electrica, Agricover, Clubul Fermierilor Români, Ariston, Depozitarul Central, Romelectro, Celco, Idea::bank, Renomia SRBA Insurance Broker, Conpet, Sixt Group România, Bursa Română de Mărfuri, Cuprumin, Veridio, Agenţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România, DT Lawyers, Answear.ro, Academia de Flori, Cristallini, Consiglieri, Trendy Sound, Avra Aestethic Institute, Life Dental SPA, Gett’s, Elite Mariaje, Olivia Terzea Make Up Artist, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian, Atmosphere, Schlumberger, Leonidas, Compania Cotnari, Black Cab, Jack Daniel`s, Coca Cola România, Piano Ballroom, Celebration Catering, Domeniul Greaca, Anvergura, Cofetariile Delice, Froneri Ice Cream România, Testament, fi-Ga Fiori di Guarana, Faito, Gorgone, Neos Cosmetics, DP Collection, Rod Print, Fornetti, Ferma Cenad, Floraria Amelie, cărora le mulţumim!

Gala de joi s-a bucurat de prezenţa unui invitat special, care a venit din Singapore să demareze proiecte de o importanţă deosebită în sectorul smart din ţara noastră. Herjeet Rehki, WorldWide Director Digital City Division în grupul DellTech, a fost keynote speaker-ul Galei BURSA şi a precizat: “Suntem aici pentru a prezenta ceea ce numim noi oraşe digitale. Imaginaţi-vă un oraş în care poliţia preventivă ajută la stoparea criminalităţii înainte de a se întâmpla, unde analiza traficului în timp real ajută la reducerea timpului de călătorie cu peste 20%, unde oraşele urmăresc politici pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, în special în apropierea şcolilor, spitalelor şi reşedinţelor şi unde oraşele reduc treptat emisiile de dioxid de carbon, până la eliminarea lor, prin optimizarea utilizării combustibililor fosili. Acestea şi multe alte obiective au fost stabilite de oraşele din întreaga lume pentru a oferi rezultate cetăţenilor. Până în 2050, 70% din populaţia globală va locui în oraşe, ca urmare a migraţiei urbane, iar presiunea enormă pe care această concentrare a oamenilor o va pune pe infrastructura oraşului va fi fără precedent. Introducerea atentă a vehiculelor autonome, inteligenţa artificială, blockchain-ul şi Big Data ar putea sus­ţine o mulţime de schimbări pe care le caută oraşele. Analiza traficului în timp real va fi alimentată de o putere enormă de calcul a datelor, iar oamenii de ştiinţă de date vor fi obligaţi să proiecteze aces­te tehnologii ale viitorului. Utilizarea obişnuită a acestor tehnologii în următorii câţiva ani va îmbunătăţi dramatic viaţa oraşelor, prin reducerea congestiei şi prin optimizarea infrastructurii existente. Oraşul digital este o călătorie prin mai multe decade, iar noi, cu tehnologiile Dell, sperăm să sprijinim această călătorie”.

În ţara noastră sunt peste 330 de proiecte şi iniţiative în domeniul smart city, urmând să fie făcute investiţii de miliarde de euro, a subliniat Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City, prezent, joi seara, la evenimentul de la Palatul Parlamentului.

Alege rolul pe care îl ai în ecosistemul Smart City

Asociația Română pentru Smart City alături de unii dintre cei mai importanți parteneri din industrie este parte activă în lansarea proiectului Satu Mare Smart City.

Companii partenere

Companiile private în ecosistemul Smart City Pentru companiile private, proiectele Smart City prezintă o oportunitate...

Instituție publică

Mediul academic

Verticalele Smart City

Introducerea IoT în conceptul de Smart City |ARSC

Ce este Smart City?

Este greu să obținem o singură definiție a acestui concept. În ultimii ani, deși...
Smart Governance arscm

Smart Citizen

smart economy arscm

Smart Economy

smart environment arscm

Smart Environment

Noutăți Smart City

Florin Nemțanu, expert Smart Mobility ARSC – proiectele hyperloop vor ajunge și în România

Ieri, 25.06.2020, Asociația Română pentru Smart City (ARSC) a organizat un nou Webinar Smart City ce a avut drept subiect conceptul de Smart Mobility,...

Jane Jacobs – viziune de dezvoltare a spațiilor publice

Pandemia de COVID-19 ne-a impus noi reguli și moduri de a ne trăi viața de zi cu zi, determinând schimbări de gândire și mentalitate...

AERO 360 – soluție de reducere a poluării și de diminuare a agenților patogeni...

AERO 360 Produs dezvoltat și prezentat în parteneriat cu CCTI. Inca de la inceput partenerii nostri ne-au solicitat sa le rezolvam cele mai complexe probleme. Au...

Bani europeni pentru proiectele Smart City din România

Comisia Europeană a lansat „100 Intelligent Cities Challenge” (ICC) În 2017, Comisia Europeană a lansat Digital Cities Challenge pentru a ajuta 41 de orașe din...

Cetățeanul Inteligent vs. Pandemia de COVID-19

Află Ce Face Un Smart Citizen în timp de Pandemie. Cetățeanul Inteligent vs. Pandemia de COVID-19   Cetățeanul inteligent este cel mai important instrument al orașelor...

Știrile partenerilor ARSC

Conferința „Environmental & Sustainability Summit”

Revista Business Review organizează vineri, 5 iunie 2020, conferința online Environmental & Sustainability Summit, începând cu ora 10:00. Invitatul special, domnul Marius Vaščega, European Commission...

Dell Technologies: webinar gratuit pentru lucrul de acasă mai productiv

Unde suntem? Într-un mod complet neașteptat, ne regăsim cu toții într-o situație dificilă, care aduce mari provocări modului în care business-urile își desfășoară activitatea. Pe...

5 milioane de euro din fonduri europene pentru Iaşi Velo City

Iași Velo City În ședința extraordinară organizată online marți, 14 aprilie, Consiliul Local a aprobat modificarea proiectului „Sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate...

Evenimentul de lansare a Romanian Business Chamber and Network

În România există antreprenori de succes, foarte buni, care au nevoie de sprijin pentru a-și internaționaliza afacerile, a afirmat, ieri, în cadrul conferinței de...
ARSCa fost speaker la gala bursa 2019

Gala BURSA 2019 – un triumf

Gala bursa - Stil şi eleganţă, strălucire şi fast, lumină şi culoare, muzică şi dans, premii şi surprize - sunt câteva dintre ingredientele Galei...

Despre ARSC

ARSC – Raport de activitate 2019

Raportul de activitate al ASOCIAȚIEI ROMÂNE PENTRU SMART CITY în anul 2019 Consecventă misiunii și rolului asumat, Asociația Română Pentru Smart City a continuat prin...
ARSC - Raportul de activitate pentru 2018 - principalele acțiuni și programe

ARSCM – Raport de activitate 2018

Asociația Română Pentru Smart City a continuat pe parcursul anului 2018, strategia de promovare a conceptelor smart city, prin derularea programelor deja cunoscute comunităților...

Misiunea și obiectivele ARSC

Misiunea Crearea Industriei Smart City în România! Obiectivele – Dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din România; – Promovarea conceptelor Smart City în rândul decidenților - Caravana Smart City; – Educarea decidenților...

Comunicate presă

Asociația Română pentru Smart City (ARSC) devine membru în 4 structuri parteneriale privind noile...

2021-2027: Asociația Română pentru Smart City (ARSC) devine membru în 4 structuri parteneriale privind noile oportunități de finanțare  Asociația Română pentru Smart City (ARSC) este...

Clusterul Smart City România

Credem Cu Tărie În Viitorul României Rețea națională de cercetare, dezvoltare și inovare a comunităților creativ-inteligente Abordarea noastră – punerea tuturor resurselor necesare în comun pentru...
CIO Talks

Ediție specială CIO Talks

Ediție specială CIO Talks The Connected CIO. Leading Change for the Digital Future CIO Council și Revista CARIERE în parteneriat cu Dell Technologies și Intel organizează...

Florin Nemțanu, expert Smart Mobility ARSC – proiectele hyperloop vor ajunge și în România

Ieri, 25.06.2020, Asociația Română pentru Smart City (ARSC) a organizat un nou Webinar Smart City ce a avut drept subiect conceptul de Smart Mobility,...
Parteneriat strategic încheiat între Asociația Română pentru Smart City și Asociația Administratorilor Publici din România

Parteneriat strategic încheiat între Asociația Română pentru Smart City și Asociația Administratorilor Publici din...

Comunicat de presă Asociația Română pentru Smart City (ARSC) și-a unit forțele vineri, 12 iunie, cu Asociația Administratorilor Publici din România (AAPRO), pentru digitalizarea administrațiilor...

Verticalele Smart City

smart mobility arsc

Smart Mobility

Ce înseamnă de fapt Smart Mobility și la ce se referă? Îmbunătățirea infrastructurii unui oraș reprezintă un pas important în călătoria unui smart city către...
Introducerea IoT în conceptul de Smart City |ARSC

Ce este Smart City?

Este greu să obținem o singură definiție a acestui concept. În ultimii ani, deși se vorbește din ce în ce mai des despre dezvoltarea...
smart economy arscm

Smart Economy

Ce este Smart Economy? Noțiunea de Smart Economy suprinde mai multe aspecte din interiorul unui oraș (capital uman, social, urbanism, infrastructură, IT etc.). Astfel, Smart...

Smart Living

Ce este Smart Living? Vrem să trăim în orașe inteligente, sigure, curate, sănătoase, inclusive și rezistente; orașele care oferă oportunități economice și o calitate înaltă...
Smart Governance arscm

Smart Citizen

Ce este Smart Citizen În esență, conceptul de oraș inteligent este un concept de succes, atâta timp cât acesta este corelat cu cel de cetățeni...
Scrie-ne acum
Suntem aici!
Mulțumim pentru vizită și interes. Cu ce vă putem ajuta?