Industria Smart City – Soluția României Post-Criză

România de mâine stă sub semnul DIGITALIZĂRII! 

Criza actuală demonstrează necesitatea implementării rapide a soluțiilor inteligente în toate segmentele sociale, economice și de gestionare a centrelor urbane pentru o Românie funcțională. 

În prezent, pentru autoritățile locale și centrale, digitalizarea a demonstrat beneficiile gestionării crizei de COVID-19. Serviciile de telemedicină sau monitorizarea stării de sănătate la domiciliu a pacienților infectați au fost instrumente smart vitale ce au sporit eficiența acțiunii autorităților. Astfel, digitalizarea este un imperativ al viitorului, iar în aceste context,  ARSC merge mai departe și stimulează demersul viitor al comunităților inteligente din România. Cum și guvernul a anunțat că Digitalizarea României reprezintă o prioritate, înțelegând actualul context național și internațional – suntem convinși că autoritățile locale și centrale vor aloca bugete semnificative pentru dezvoltarea proiectelor tip Smart City.

În prezent, 1 din 4 companii din România investește în digitalizare în mod continuu, iar 3 din 10 companii au realizat un plan de investiții pentru digitalizare. Alături de partenerii săi strategici, ARSC intenționează să asigure dezvoltarea României post-criză, prin tehnologizare și modernizare!

Cu peste 250 de parteneri și membri activi – consilii județene, primării, companii și universități, ARSC reprezintă cel mai mare ecosistem Smart City din țară.

Sunt Eduard Dumitrașcu, Președintele Asociației Române pentru Smart City și te îndemn să ai încredere în România. Te aștept alături de noi.

ARSC este aici! Hai că se poate! 

 

Important:

Antreprenorul Marius Ghenea împreună cu un grup de antreprenori, au conturat săptămâna trecută un document adresat clasei politice din România, respectiv către Presedintie, Guvern, Parlament, partide politice parlamentare, cu privire la necesitatea unei abordări mai curajoase, mai agresive, din partea statului român, pentru salvarea economiei. 

Documentul poate fi citit aici