Siguranța în spațiul public – principala provocare a unui oraș inteligent

Articol publicat în categoria

* Până în anul 2050, 68% din populația planetei va locui în zone urbane, ceea ce pune presiune pe administrarea infrastructurilor urbane.

Cu toții ne întrebăm cum vor arăta orașele viitorului, cum vor fi acestea mai inteligente prin utilizarea noilor tehnologii, precum Internet of Things (IoT), soluții de automatizare, inteligență artificială (AI) și analiză video avansată. Aceste noi tehnologii determină la nivel internațional, dar și la nivel național, reconfigurarea infrastructurii orașelor, una dintre temele principale fiind siguranța cetățenilor. 

Fiecare administrator al unui oraș vrea să se asigure că cetățenii săi sunt fericiți, sănătoși și în siguranță. Acum există o abundență de tehnologii disponibile pentru a eficientiza operațiunile orașului, pentru colectarea datelor despre utilizarea facilităților orașului și securizarea spațiilor publice.

Odată cu evoluția analizei video avansate, a automatizării și a tehnologiilor associate Internet of Things (IoT), liderii orașului au oportunități inegalabile de a reconfigura infrastructura orașului pentru a fi pregătită pentru anii care vin.

Vă invităm să descărcați ghidul ”Croirea drumului către orașe mai sigure” oferit de Milestone Systems precum și să participați la webinarul din data de 10 martie pentru a primi răspuns la mai multe întrebări de tipul:

  • Cum poate tehnologia pentru securitatea orașelor să aducă îmbunătățiri în calitatea vieții și siguranța cetățenilor?
  • Ce rol joacă IoT (Internet of Things) în atingerea obiectivelor unui oraș sigur?
  • Cum poți da încredere în securitatea și utilizarea etică a datelor într-un oraș sigur?

Siguranța orașelor presupune și un plus de flexibilitate prin utilizarea tehnologiei și implementarea infrastructurii adaptate pentru integrarea ușoară a viitoarelor tehnologii, ceea ce garantează o sustenabilitate mai bună pe termen lung.

Fiecare implementare pentru un oraș mai sigur trebuie să includă o funcție de control central, care permite accesarea datelor consolidate și emiterea de alerte în timp real pentru lideri, echipe de intervenție și alte părți implicate în partea de securitate. Informațiile vizuale și panourile de control facilitează prezentarea cuprinzătoare a informațiilor, făcând în acest fel posibilă luarea rapidă a deciziilor.

Administrațiile orașelor sigure pot proteja cu ajutorul tehnologiei oamenii, securiza perimetrele, răspunde în timp real provocărilor și optimiza serviciile publice. Cetățenii ar fi primii beneficiari, informațiile culese pot ajuta în protejarea acestora de atacuri teroriste și chiar de a preveni epidemii și dezastre naturale. Cei care trebuie să acționeze în cazul unor incidente, de la personalul din domeniul sănătății, poliției sau pompieri, pot fi mai bine informați, iar controlul traficului, managementul deșeurilor, asistența socială și multe altele pot fi organizate mai eficient. De asemenea, sustenabilitatea poate fi îmbunătățită prin eficientizarea costurilor și resurselor alocate.

Astfel, orașele inteligente au în vedere îmbunătățirea siguranței, reducerea costurilor și beneficiile financiare pentru a reduce impactul criminalității și a promova turismul și noile oportunități de afaceri, o percepție publică mai bună care oferă mai multă siguranță și un nivel de viață mai bun.

În acest sens există diferite scenarii de îmbunătățire a siguranței orașelor în spațiile publice, printre care: detecția și clasificarea obiectelor, combinarea informațiilor din mai multe camere video, detectarea în timp real a comportamentelor neobișnuite, detectarea comportamentului agresiv cu ajutorul inteligenței artificiale, numărarea persoanelor și controlul mulțimilor, inteligența audio, analiza traficului, soluțiile de afișare publică, camerele care pot fi purtate – Body worn, recunoașterea facială ș.a.

Spre exemplu, detecția și clasificare obiectelor poate ajuta la depistarea comportamentelor care pot fi utilizate în managementul deșeurilor, mentenanță ș.a. Analizarea datelor furnizate de mai multe camere permite administrației orașului să monitorizeze deplasarea oamenilor și a vehiculelor pentru o gestionare mai bună a traficului, precum și pentru prevenția anumitor riscuri.

Detectarea comportamentelor agresive cu ajutorul inteligenței artificiale poate permite intervenția rapidă prevenind astfel comiterea unor infracțiuni.

Tehnologiile de numărare a persoanelor și de control al mulțimilor pot permite pe termen lung planificarea și mentenanța unor zone ale orașului, iar pe termen scurt prevenția unor supra-aglomerări ș.a. Fluxurile video pot acționa ca „ochii” din teren ai administrației orașului, dar pentru o imagine completă, este necesară și o componentă audio.

Vă invităm să vă înregistrați la link pentru a descărca ghidul ”Croirea drumului către orașe mai sigure” oferit de Milestone Systems pentru a înțelege diferite scenarii de utilizare a tehnologiei pentru îmbunătățirea siguranței cetățenilor, precum și cazuri practice în care tehnologia a ajutat diferite orașe să devină mai sigure.

Pentru a afla care este viitorul tehnologiei video în Smart City și modul în care comunitatea Milestone își va asuma un rol principal în acest viitor vă invităm să participați la Webinarul Smart City din data de 10 martie care va îl va avea ca invitat pe Marton Miklos, Milestone Sales Manager pentru România și Ungaria pentru a răspunde la întrebări despre securitatea orașelor inteligente. Participarea este gratuită. Vă așteptăm!