Parteneriat strategic încheiat între Asociația Română pentru Smart City și Asociația Administratorilor Publici din România
Parteneriat strategic încheiat între Asociația Română pentru Smart City și Asociația Administratorilor Publici din România

Comunicat de presă

Asociația Română pentru Smart City (ARSC) și-a unit forțele vineri, 12 iunie, cu Asociația Administratorilor Publici din România (AAPRO), pentru digitalizarea administrațiilor publice la nivel național și dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din România. Protocolul a fost semnat de către președintele ARSC, Eduard Dumitrașcu și președintele AAPRO, Marin Florea. 

Un obiectiv prioritar pentru Asociația Română pentru Smart City este stabilirea unui cadru eficient de cooperare cu administrațiile locale, în vederea îmbunătățirii calității vieții cetățenilor și dezvoltarea Industriei de Smart City din România. Parteneriatul dintre ARSC și AAPRO vizează accelerarea implementării proiectelor tip Smart City la nivel național și sprijină activitatea administratorilor publici în cadrul instituțiilor în care își desfășoară activitatea. 

Prin programele sale, ARSC se implică activ în procesul de tranziție a comunităților din România către comunități creativ-inteligente. Prezentul acord de parteneriat stabilește cadrul pentru perfecționarea profesională a administratorilor publici pentru o dezvoltare accelerată a localităților din România, cât și pentru facilitarea de schimburi de experiență și stagii de practică transfrontaliere. 

Despre parteneri

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM) este principala organizație a Industriei Smart City din România, având ca obiectiv principal dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din țară. Cu peste 250 de membri activi, organizația se bucură de recunoaștere internațională, fiind membră în diferite organizații, comisii consultative, grupuri de lucru și este partener în programe naționale și internaționale alături de cele mai importante corporații implicate în proiecte de Smart City.

Înființată în anul 2011, Asociația Administratorilor Publici din România (AAPRO) este o structură asociativă non-guvernamentală, profesională şi apolitică care militează pentru managementul profesionist în sectorul public. Membrii acestei asociaţii sunt administratorii publici de la toate nivelurile administraţiei publice locale: comune, oraşe, municipii şi consilii judeţene.