miercuri, iunie 23, 2021

Peste 200 de persoane la Webinarul Green Technologies through Green Finance

Articol publicat în categoria

Finanțarea producției, importului și comerțului mai ecologic în România

Peste 200 de persoane au asistat live la Webinarul Green Technologies through Green Finance, ce a avut loc miercuri, 26 mai 2021, 10:30 – 12:00.

Despre eveniment

Daniela SCRIPCARIU de la Tractebel Engineering, consultantul pentru facilitatea de finanțare a economiei verzi a BERD din România, a deschis evenimentul și a introdus trei vorbitori principali: Zoltan NAGY-BEGE a descris modul în care regulatorul de energie ANRE pregătește sectorul energetic pentru a alimenta un viitor decarbonizat; Ambasadorul Timothy T.Y.HSIANG a întărit angajamentul TaiwanICDF atât față de România, cât și pentru BERD; și Mark DAVIS a subliniat progresele BERD către angajamentul său de finanțare ecologică de 50% până în 2025 și numeroasele moduri în care BERD lucrează atât cu instituțiile guvernamentale, cât și cu cele financiare pentru a ajuta la decarbonizarea economiei românești.

Anamaria STROIA-TILLEY de la echipa de consultanți ai GEFF a moderat un panou tehnic care a dezbătut modalități de accelerare a implementării tehnologiilor ecologice. Monica ARDELEANU de la Romanian Green Building Council a descris un interes crescând pentru construirea clădirilor de înaltă performanță, deoarece înțelegerea îmbunătățește beneficiile valorilor de piață mai ridicate și riscul mai mic pentru constructori și finanțatori, precum și costurile mai mici de întreținere și energie pentru rezidenți și ocupanți; Constantin DAMOV de la Green Group a arătat cum nu există deșeuri – există doar resurse, deoarece deșeurile sunt o resursă locală regenerabilă care face parte integrantă din economia circulară. Oleg ROIBU de la retailerul eMAG a descris amprenta redusă de carbon a comerțului online față de cărămizi și mortar, precum și impactul punctelor locale de colectare ca alternativă la livrarea ușă la ușă, introducerea programată a vehiculelor electrice, decarbonizarea depozitelor și colectarea / reciclarea aparatelor vechi pentru reducerea emisiilor de carbon. Eduard DUMITRASCU președintele Asociației Română pentru Smart City a descris modul în care orașul Turda este primul oraș din România cu transport public 100% electric și modul în care există peste 100 de alte inițiative Smart City în desfășurare pentru ecologizarea și decarbonizarea centrelor urbane. Elena NOVAC de la Tractebel Engineering a prezentat modul în care selectorul de tehnologie verde BERD (techselector.com) poate asocia 35.000 de produse ecologice cu investitori, finanțatori, furnizori și furnizori din 38 de țări: descărcați-l astăzi din aplicația dvs. preferată. magazin.

Yucel INAN de la echipa BERD privind schimbările climatice a moderat un grup de finanțare pentru a accelera implementarea tehnologiilor ecologice. Secretarul de stat Raul POP de la Ministerul Mediului a descris politicile și măsurile guvernamentale pentru a stimula adoptarea tehnologiilor ecologice și a se alinia la acordul verde al UE și la valul de renovare verde. Sorana BACIU de la Asociația Directorilor Independenți a explicat modul în care companiile se pot angaja să fie mai ecologice de sus în jos și cum resursele sunt disponibile astăzi pentru a ajuta membrii consiliilor de administrație ale marilor companii să înțeleagă problemele ecologice și să își stabilească afacerile pe o cale mai ecologică. Luminita RUNCAN, reprezentând Asociația Bancară Română, a descris tendința în creștere pentru finanțarea produselor precum ipoteci verzi, împrumuturi personale verzi și obligațiuni verzi și cum, cu sprijin continuu de cunoștințe de specialitate de la experți în mediu și instituții precum BERD și altele, băncile vor continua să găsească inovatoare modalități de integrare a finanțării ecologice prin crearea de produse viabile pe care clienții lor le vor folosi. Daniela BORDIRCA, reprezentând asociația ALB România, al cărei membru include companii de leasing și companii de finanțare a consumatorilor, a subliniat că companiile de leasing sunt deosebit de apropiate de tehnologiile pe care clienții lor le utilizează, astfel încât companiile de leasing care dezvoltă o înțelegere a tehnologiilor ecologice pot transmite astfel de cunoștințe clienților lor. .

În sesiunea de închidere, managerul de proiect GEFF pentru România Mark VELODY a preluat rolul de raportor, a mulțumit participanților și a concluzionat cu mesajul pozitiv că România este bine pregătită să prindă viitorul „val verde” în pasul său ca guvern, instituții, întreprinderile și instituțiile financiare înțeleg provocările implicate și au început deja să facă pași de-a lungul drumului către o economie circulară decarbonizată.

 

AGENDA

Sesiunea de deschidere

Bun venit și prezentare: Daniela SCRIPCARIU, CEO, Tractebel Engineering

Keynote – Cadrul legislativ național care sprijină Acordul verde al UE
Zoltan NAGY-BEGE, VP, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE)
Modul în care comerțul aduce tehnologii ecologice globale pe piețele ecologice locale
Ambasadorul Timothy T.Y. HSIANG, secretar general, TaiwanICDF
BERD și tranziția economiei verzi
Mark DAVIS – Director pentru România și Bulgaria, BERD
Sesiunea 1 a grupului: tehnologii mai ecologice pentru a accelera tranziția economiei ecologice

Moderator: Anamaria STROIA-TILLEY, consultant în eficiență energetică, GEFF România, Tractebel Engineering

Construirea verde și ecologizarea stocului de clădiri pe care le avem deja
Monica ARDELEANU, Director executiv, Consiliul Român pentru Clădiri Verzi
Fabricarea de produse ecologice pentru piețele locale și internaționale
Constantin DAMOV, CEO, Green Group
Vânzarea de verde: introducerea tehnologiilor ecologice în case