joi, aprilie 22, 2021

Produsele Ericsson – alternativă 5G la produsele Huawei

Articol publicat în categoria

Tehnologia 5G va ajuta la dezvoltarea orașelor, comunităților și a proiectelor Smart City, indiferent de obstacolele privind implementarea acesteia.

Orașele inteligente ale viitorului apropiat sunt susținute de fluxul neîntrerupt și fiabil de date din rețelele interconectate prin cablu și fără fir. Datele trebuie să fie captate în timp real, procesate și analizate, iar din acest motiv monitorizarea și colectarea acestora nu pot fi întrerupte, iar una dintre soluții este tehnologia 5G. 

5G și proiectele Smart City

Viitorul orașelor smart și al întregii lumi stă sub semnul tehnologiei 5G. Aceasta reprezintă a 5-a generație de rețele mobile, o evoluție semnificativă a rețelei 4G LTE de astăzi. 5G este gândită special pentru a răspunde creșterii masive de date și sporirii conectivității în societatea modernă, având un potențial extrem de importantă în domeniul soluțiilor Smart City. 

Ericsson – un important jucător pe piață și o alternativă excelentă

În februarie 2020, Vicepreședintele Executiv al companiei Ericsson, Fredrik Jejdling, afirma că în ceea ce privește 5G, compania are un ”portofoliu competitiv” cel puțin la egalitate sau chiar peste cel al competitorilor, compania având semnate în prezent 109 acorduri comerciale pentru 5G sau contracte cu operatori unici. De asemenea, compania are implementate în prezent 61 de rețele 5G live la nivel global în 32 de țări, fiind prima companie care a lansat rețele de-a lungul a 4 continente. 

Ericsson este unul dintre jucătorii de pe piața de telecomunicații care vizează extinderea influenței sale în ceea ce privește implementare tehnologiei 5G și care oferă o gamă variată de produse în acest sens la nivel global. La nivelul SUA, ca urmare a eforturilor adminsitrației Trump de a scoate din joc compania Huawei în procesul de implementare a tehnologiei 5G, compania Ericsson are oportunitatea de a-și afirma poziția și de a fi liderul mondial în lansarea și implementarea 5G.

Producție în SUA

La sfârșitul lunii iulie, compania a anunțat că a livrat prima stație de bază 5G (antena și convertorii analog-digital) fabricată în SUA către furnizorul de telecomunicații Verizon. Această acțiune este un pas strategic în procesul continuu al companiei Ericsson de a-și spori capacitățile de cercetare în ceea ce privește tehnologia 5G, design, manufactură și livrarea de servicii 5G în SUA. Stația de bază 5G livrată către Verizon este un punct forte al portofoliului 5G al companiei Ericsson pentru clienții din America de Nord. 

Ericsson optimistic about 5G

De asemenea, la nivel european și nu numai, pe fundalul reacțiilor negative cu privire la compania Huawei și riscurile de securitate cibernetică asociate implementării tehnologiei 5G a acesteia, compania Ericsson urmărește să se extindă și să obțină câștiguri prin introducerea 5G în diverse țări. Căutând oportunități pe piața globală de 5G, în septembrie 2020, compania a anunțat noi câștiguri contractuale și implementarea tehnologiei sale 5G în Europa și Asia. În mod specific, Sistemul „Radio Dot” al companiei Ericsson, o soluție 5G cu celule radio mici de interior, a fost implementată de China Mobile pentru a transforma experiența cu transportul public a locuitorilor pe o întreagă linie de metrou în orașul Shenyang. Totodată, primele două cele mai mari orașe ale Spaniei vor beneficia de servicii 5G Orange, oferite de Ericsson. 

Ericsson și China Mobile

Soluția oferită de Ericsson pentru transportul public din Shenyang sprijină China Mobile în procesul de colectare a datelor de la clienți  – în special date video de înaltă calitate cu privire la trafic -, care așteaptă în stațiile de metrou sau care schimbă magistralele. Pasagerii care circulă pe linia 9 au acces la conectivitatea 5G implementată de China Mobile în toate cele 22 de stații ale magistralei, oferită de soluția Ericsson „5G Radio Dot”. Soluția Ericsson implementată funcționează pe diverse frecvențe ale China Mobile, iar un material video la calitate înaltă de 1GB poate fi descărcat în 10 secunde. În cele 22 de stații există în total peste 400 de „puncte radio 5G” instalate. 

Pentru Spania, implementarea tehnologiei 5G de către Orange Spania se bazează pe un parteneriat cu Ericsson. Rețeaua 5G de Acces Radio a companiei Ericsson (5G Radio Access Network – RAN), produsele și soluțiile cheie ale companiei oferă servicii 5G în Madrid și în Barcelona. 

Nu în ultimul rând, compania Ericsson afirmă că  tehnologia sa a permis furnizorului de servicii de comunicații din Danemarca, TDC, să lanseze tehnologia 5G mai repede decât era prevăzut în calendarul inițial și să implementeze 5G la nivel comercial în marea majoritate a țării.  

În România, DIGI si Ericsson testeaza 5G in Bucuresti

RCS&RDS anunță că noile viteze de internet 5G au fost testate în data de 27 iunie 2019 în Centrul Vechi din București, coordonatori de test fiind oficiali ai companiei și ai partenerilor de la Ericsson. (citește toată știrea)