joi, aprilie 22, 2021

Hong Kong, Hanson: Roboții ca Sophia, asistenți în industria medicală

Articol publicat în categoria

Hong Kong, Hanson: Roboții ca Sophia, asistenți în industria medicală

Hanson Robotics susține că patru modele umanoide diferite vor părăsi fabricile în prima jumătate a anului. Unul dintre cei patru este cunoscutul robot numit Sophia, recunoscută în toată lumea în ultimii ani pentru privirea și modul de a vorbi, într-un mod foarte …uman.

Există 24 versiuni doar ale robotului Sophia, deși numărul lor nu este limitat la atât, conform declarațiilor publice ale fondatorului companiei, David Hansen. Acesta mai afirmă că mii de roboți produși de Hansen vor intra pe piața internațională până la finalul anului 2021, deoarece pandemia a crescut cererea pentru domenii care până acum nu le solicitau.

Roboții ca Sophia asistenți în industria medicală. Compania intenționează să-și comercializeze roboții umanoizi ca asistenți medicali, de mare ajutor în domeniul sănătății. De exemplu, pot fi folosite pentru a citi temperatura, pentru a identifica posibile boli, sau pentru exerciții fizice cu persoanele în vârstă.

David Hansen pentru Reuters: „Lumea COVID-19 va avea nevoie de tot mai multă automatizare pentru a menține oamenii în siguranță. Roboții Sophia și  alți roboți Hanson sunt unici prin faptul că sunt atât de umani. Acest lucru poate fi atât de util în aceste perioade în care oamenii sunt teribil de singuri și izolați social ”.

Hanson speră să vândă mii de roboți numai în 2021, deși va fi interesant să vedem cine vor fi cei care adoptă roboții. Și dacă lumea este sau nu pregătită în prezent pentru însoțitorii roboți.

Roboții umani

De mai bine de două decenii, Hanson construiește cei mai umani roboți din lume. Înzestrați cu o personalitate bogată și AI cognitiv îmbunătățit, roboții sunt capabili să se implice emoțional și profund în conversații. Pot menține contact vizual, pot recunoaște fețele, pot înțelege vorbirea, și pot purta conversații naturale, deoarece învață și se dezvoltă prin experiență.

Fețele robotului sunt create cu un material patentat numit Frubber®, un material nanoteh care imită musculatura și pielea umană reală. Acest lucru permite roboților să aibă expresii și interactivitate de înaltă calitate, simulând trăsături și expresii faciale de tip uman.