Eduard Dumitrașcu, invitat de Ambasada SUA la Barcelona

în data de

Președintele ARSC, Eduard Dumitrașcu, a declarat pentru Revista Smart City Magazine: Regret că România nu a fost prezentă nici în 2019, la cel mai reprezentativ eveniment al Industriei Smart City. congresul de la Barcelona, Smart City Expo World Congress, este o sursă de inspirație pentru liderii lumii. Asociația Română Pentru Smart City a fost prezentă la Barcelona, la Smart City Expo World Congress 2019, în cadrul delegației Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, în perioada 19-21 Noiembrie. Cu această ocazie, reprezentanții ARSC au participat atât la expoziție cât și la World Smart City Awards și au detalii despre proiectele câștigătoare. 

În cifre, Smart City Expo World Congress 2019, aflat la cea de-a noua ediție, a însemnat: 24.399 vizitatori, peste 700 de orașe prezente, 1010 expozanți, 146 de țări, peste 400 de speakeri și 90 de evenimente conexe. 

România nu a avut stand de țară, însă reprezentanți ai municipalităților din țara noastră au fost prezenți la Barcelona, printre care și membrii ARSC, Municipiul Sibiu, Municipiul Iași, Primăria Sectorului 4. Deasemenea, au vizitat expoziția reprezentanți ai Primăriilor Alba Iulia, Piatra Neamț, Rovinari, Tulcea și nu numai. 

Tema de anul acesta a fost CITIES MADE OF DREAMS. Marele câștigător, premiat la categoria City Award – Orașul Inteligent al anului 2019 – este  orașul Stockholm, Suedia.
Șase orașe au fost nominalizate în categoria City Award, care a fost câștigată anul trecut de Singapore:
 – Bristol (Marea Britanie) pentru inițiativa sa Connecting Bristol;
– Curitiba (Brazilia) pentru programul de ecosistem inovare Case Vale do Pinhão;
– Montevideo (Uruguay) pentru Montevideo Smart City cu proiect de echitate, incluziune și sustenabilitate de mediu;
– Seul (Republica Coreea) pentru inițiativa Data Driven Smart City;
– Stockholm (Suedia) pentru GrowSmarter: Transformarea orașelor pentru un proiect european inteligent și durabil;
– Teheran (Iran) pentru programul său Smart Teheran.

Proiectul a fost apreciat pentru Strategia Orașului Stockholm de a crea un oraș inteligent și conectat prin inovație, deschidere și conectivitate pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și a mediului de afaceri. Juriul a fost alcătuit din reprezentanți ai Consiliului Local al Barcelona, ​​Asociația Internațională de Transport Public UITP, UN-Habitat, Banca Mondială și Smart City Expo World Congress.

Premiul Digital Transformation a fost adjucat de orașul Yingtan din China, cu proiectul  „A 5G-powered digital twin – Yingtan”  Orașul construiește ceea ce se crede că este primul oraș digital cu 5G din toate domeniile. Utilizează rețele 5G și IoT, modele de informații de oraș de înaltă precizie și un creier IoT, bazat pe AI pentru a dezvolta noi aplicații.

Deși conceptul de Digital Twin a existat încă din 2002, doar prin Internet of Things (IoT), a devenit eficient din punct de vedere al costurilor. Digital twin este un model virtual al unui proces, produs sau serviciu. Această împletire a lumilor virtuale și fizice permite analiza datelor și monitorizarea sistemelor pentru a rezolva problemele înainte ca acestea să apară, să prevină timpul de oprire, să dezvolte noi oportunități și să planifice viitorul prin utilizarea simulărilor. Finaliștii categoriei au fost FC Barcelona, cu proiectul Crowd Management in Camp Nou Facilities tested with GSMA și Korea Land &Housing Corporation Jinju-Si din Coreea. 

Premiul Inclusive and Sharing Cities
Buenos Aires, Argentina, a primit premiul „Inclusive and Sharing Cities” pentru proiectul Barrio 31 menit să ajute la adaptarea politicilor necesare pentru a integra mai bine așezările informale -„mahalalele” cu restul orașului și pentru a reduce decalajul social. Inițiativa este în desfășurare în localitatea Villa 31 și în jurul localității.

Premiul la categoria Mobility
Compania publică de transport prin cablu Mi Teleférico din La Paz, Bolivia, a câștigat premiul Mobilitate pentru rețeaua de telecabine dintre La Paz și El Alto – înțeleasă a fi prima rețea de transport public din oraș formată în principal din telecabine. Cel mai mare sistem urban de telecabine din lume, rețeaua are 10 linii operaționale, se întinde pe 31,6 km și are 37 de stații, fiind prima rețea de telecabine care devine principalul mijloc de mobilitate publică într-un oraș.

Finaliștii categoriei
Proiectul Mi Teleférico s-a impus în fața altor proiecte, precum „Platforma de integrare IOT pentru transportul orașului Taipei (China)” dar și proiectului „Modul în care Ierusalimul a crescut numărul de pasageri cu 400% și a redus timpul de călătorie cu 47% pe transportul public Axilion Smart Mobility, Microsoft Azure și Jerusalem City Light Rail – Israel».

Premiul Urban Environment a fost acordat Hexagon pentru soluțiile sale care conectează datele satelitare și operaționale pentru a declanșa o mentenanță predictivă pentru utilități. Proiectul își propune să reducă costurile de întreținere a sistemului de canalizare prin prevenirea defalcării conductelor de canalizare cauzate de instabilitate la sol. S-a demonstrat că inițiativa îmbunătățește eficacitatea inspecțiilor cu 40%.

„Hexagon nu realizează și nu vinde „Orașe inteligente”- oferim soluții tehnologice mult mai tangibile și mai revoluționare”, a declarat Ola Rollén, președinte și CEO al Hexagon. „Inteligența” care ne interesează este Realitatea digitală inteligentă, care reunește lumea fizică și cea digitală ca fiind una, oferind liderilor orașelor capacitățile și instrumentele pentru a se asigura că siguranța publică devine o certitudine și orașele durabile o realitate.”

Hexagon este unul dintre principalii furnizori globali de tehnologii informaționale care conduc productivitatea și calitatea în aplicațiile geospațiale și industriale ale întreprinderilor. Soluțiile Hexagon integrează senzori, software, cunoștințe în domeniu și fluxuri de lucru ale clienților în ecosistemele informaționale inteligente care furnizează informații acționabile. Sunt utilizate într-o gamă largă de industrii vitale. Hexagon are peste 15.000 de angajați în 46 de țări și vânzări nete de aproximativ 2,6 miliarde EUR.

Premiul Governance and Finance
Premiul pentru guvernanță și finanțe a fost acordat Los Angeles Data Science Federation, lansat de City of Los Angeles – Information Technology Agency.  Data Science Federation este un parteneriat de cercetare colaborativă între City of Los Angeles și 18 colegii și universități din zona LA. Peste 40 de proiecte au fost lansate pentru a utiliza tehnologia datelor pentru a rezolva unele dintre cele mai dificile provocări ale orașului și pentru a sprijini luarea de decizii bazate pe date pentru conducerea orașului. Studenții și profesorii universitari beneficiază de asemenea de oportunitatea de a lucra la provocările din lumea reală cu acces la seturi de date și surse de date din lumea reală.

Premiul Innovative Idea a fost acordat platformei modulare de camion e-mobilitate, dezvoltată de FCC Environment, care poate fi utilizată pentru toate serviciile urbane. Proiectul premiat este o platformă de șasiu modulară 100% electrică pentru vehicule urbane. Acest echipament revoluționar a fost dezvoltat de un consorțiu condus de FCC Environment și grupul Irizar. Obiectivul strategic al platformei este de a facilita implementarea unei mobilități electrice la prețuri accesibile în serviciile urbane cu beneficii enorme asupra mediului, cum ar fi reducerea totală a emisiilor poluante și a zgomotului, reducerea amprentei de carbon și maximizarea eficienței energetice.

Pentru o flotă de aproximativ 30.000 de vehicule diesel, aceasta ar putea însemna o reducere anuală a amprentei de carbon de aproximativ un milion de tone de echivalent CO2 și mai mult de 9.000 GWh de economii de consum de energie în orașele spaniole.

FCC Medio Ambiente a studiat mobilitatea electrică de peste 45 de ani. În prezent, are o flotă de peste 16.000 de vehicule, dintre care 821 de unități sunt electrice și 1.305 de CNG sau Bi-Power.

Citește și: ARSC va fi prezentă la Barcelona la Smart City Expo World Congress 2018

Articolul precedentGala BURSA 2019 – un triumf
Articolul următorCarta România 2030

Alege rolul pe care îl ai în ecosistemul Smart City

Asociația Română pentru Smart City alături de unii dintre cei mai importanți parteneri din industrie este parte activă în lansarea proiectului Satu Mare Smart City.

Companii partenere

Companiile private în ecosistemul Smart City Pentru companiile private, proiectele Smart City prezintă o oportunitate...

Instituție publică

Mediul academic

Verticalele Smart City

Introducerea IoT în conceptul de Smart City |ARSC

Ce este Smart City?

Este greu să obținem o singură definiție a acestui concept. În ultimii ani, deși...
Smart Governance arscm

Smart Citizen

smart economy arscm

Smart Economy

smart environment arscm

Smart Environment

Noutăți Smart City

Jane Jacobs – viziune de dezvoltare a spațiilor publice

Pandemia de COVID-19 ne-a impus noi reguli și moduri de a ne trăi viața de zi cu zi, determinând schimbări de gândire și mentalitate...

AERO 360 – soluție de reducere a poluării și de diminuare a agenților patogeni...

AERO 360 Produs dezvoltat și prezentat în parteneriat cu CCTI. Inca de la inceput partenerii nostri ne-au solicitat sa le rezolvam cele mai complexe probleme. Au...

Bani europeni pentru proiectele Smart City din România

Comisia Europeană a lansat „100 Intelligent Cities Challenge” (ICC) În 2017, Comisia Europeană a lansat Digital Cities Challenge pentru a ajuta 41 de orașe din...

Cetățeanul Inteligent vs. Pandemia de COVID-19

Află Ce Face Un Smart Citizen în timp de Pandemie. Cetățeanul Inteligent vs. Pandemia de COVID-19   Cetățeanul inteligent este cel mai important instrument al orașelor...

Indicatori ai unui Smart City pe Timp de Pandemie

Context Noua criză de coronavirus reprezintă piatra de încercare pentru toate orașele inteligente la nivel global, iar dacă pentru unele, criza poate fi gestionată mai...

Știrile partenerilor ARSC

Dell Technologies: webinar gratuit pentru lucrul de acasă mai productiv

Unde suntem? Într-un mod complet neașteptat, ne regăsim cu toții într-o situație dificilă, care aduce mari provocări modului în care business-urile își desfășoară activitatea. Pe...

5 milioane de euro din fonduri europene pentru Iaşi Velo City

Iași Velo City În ședința extraordinară organizată online marți, 14 aprilie, Consiliul Local a aprobat modificarea proiectului „Sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate...

Evenimentul de lansare a Romanian Business Chamber and Network

În România există antreprenori de succes, foarte buni, care au nevoie de sprijin pentru a-și internaționaliza afacerile, a afirmat, ieri, în cadrul conferinței de...
ARSCa fost speaker la gala bursa 2019

Gala BURSA 2019 – un triumf

Gala bursa - Stil şi eleganţă, strălucire şi fast, lumină şi culoare, muzică şi dans, premii şi surprize - sunt câteva dintre ingredientele Galei...

Eduard Dumitrascu, președintele ARSC moderator la Rising Cities. Smart Future

Asociația Română pentru Smart City este partener strategic al Business Review în cadrul conferinței Rising Cities. Smart Future Președintele ARSC Eduard Dumitrașcu va modera panelul...

Despre ARSC

ARSC – Raport de activitate 2019

Raportul de activitate al ASOCIAȚIEI ROMÂNE PENTRU SMART CITY în anul 2019 Consecventă misiunii și rolului asumat, Asociația Română Pentru Smart City a continuat prin...
ARSC - Raportul de activitate pentru 2018 - principalele acțiuni și programe

ARSCM – Raport de activitate 2018

Asociația Română Pentru Smart City a continuat pe parcursul anului 2018, strategia de promovare a conceptelor smart city, prin derularea programelor deja cunoscute comunităților...
misiunea arscm

Misiunea și obiectivele ARSC

Misiunea Crearea Industriei Smart City în România! Obiectivele – Dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din România; – Promovarea conceptelor Smart City în rândul decidenților - Caravana Smart City; – Educarea decidenților...

Comunicate presă

ING Bank România – Main Partner în cadrul DevTalks Reimagined, cel mai mare eveniment...

ING Bank România se alătură ca partener principal celei mai mari conferințe virtuale - DevTalks Reimagined. Evenimentul este dedicat profesioniștilor IT din România, dar și...

Bani europeni pentru proiectele Smart City din România

Comisia Europeană a lansat „100 Intelligent Cities Challenge” (ICC) În 2017, Comisia Europeană a lansat Digital Cities Challenge pentru a ajuta 41 de orașe din...

Industria Smart City – Soluția României Post-Criză

Industria Smart City - Soluția României Post-Criză România de mâine stă sub semnul DIGITALIZĂRII!  Criza actuală demonstrează necesitatea implementării rapide a soluțiilor inteligente în toate segmentele...

Tuturor comunităților inteligente din România

Dragi români, Trăim vremuri fără precedent, care aduc cu sine numeroase provocări, provocări ce vor determina, în mod inevitabil, schimbări la nivelul conduitei noastre de...
CIO Council Romania

Conferința Națională CIO Council România – a VIII-a ediție, reprogramată pentru data de 17 iunie 2020

Conferința Națională CIO Council România – a VIII-a ediție: The CIO Leadership in the New AI World Order, a fost amânată din cauza COVID-19 și reprogramată pentru data de 17 iunie 2020 Având în vedere situația la nivel național și internațional generată de coronavirus și de cele mai recente măsuri luate de autoritățile române, Asociația Directorilor...

Verticalele Smart City

smart mobility arsc

Smart Mobility

Ce înseamnă de fapt Smart Mobility și la ce se referă? Îmbunătățirea infrastructurii unui oraș reprezintă un pas important în călătoria unui smart city către...
Introducerea IoT în conceptul de Smart City |ARSC

Ce este Smart City?

Este greu să obținem o singură definiție a acestui concept. În ultimii ani, deși se vorbește din ce în ce mai des despre dezvoltarea...
smart economy arscm

Smart Economy

Ce este Smart Economy? Noțiunea de Smart Economy suprinde mai multe aspecte din interiorul unui oraș (capital uman, social, urbanism, infrastructură, IT etc.). Astfel, Smart...

Smart Living

Ce este Smart Living? Vrem să trăim în orașe inteligente, sigure, curate, sănătoase, inclusive și rezistente; orașele care oferă oportunități economice și o calitate înaltă...
Smart Governance arscm

Smart Citizen

Ce este Smart Citizen În esență, conceptul de oraș inteligent este un concept de succes, atâta timp cât acesta este corelat cu cel de cetățeni...