Smart City Industry Awards 4 a reunit peste 400 de decidenți la Palatul Parlamentului

în data de

Smart City Industry Awards ediția a IV-a

Comunicat Presă

București, 12 Decembrie 2019

Cea de-a 4-a ediție a Galei Smart City Industry Awards a fost celebrată de peste 400 de decidenți din industrie

 

ALBUM FOTO 1 – SCENĂfotografiile pot fi vizualizate aici

ALBUM FOTO 2 – ILUSTRAȚIIfotografiile pot fi vizualizate aici

Pe 11 decembrie, Asociația Română pentru Smart City a organizat cea de-a 4-a ediție a Galei Smart City Industry Awards, cel mai important eveniment al Industriei Smart City din România, devenit deja tradiție. Gala a avut loc la Palatul Parlamentului, unde au participat peste 400 dintre cei mai importanți decidenți ai industriei. În competiție au fost înscrise 101 proiecte, triplu față de numărul proiectelor din 2018. 

În cadrul evenimentului a fost lansat cel mai important program de dezvoltare al comunităților smart din România – Carta România 2030, un demers important prin care liderii prezenți la eveniment și-au asumat valorile comune propuse pentru dezvoltarea comunităților din România în următorii 10 ani: “Este poate cea mai importantă inițiativă a noastră ca asociație la nivelul administrațiilor locale. Asta înseamnă să fim sinceri, să ne asumăm această Cartă, să ne asumăm această declarație. România va fi digitală în 2030” a declarat Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City.

Competiția Smart City Industry Awards a avut două componente. Premiile pentru categoriile Smart City au fost acordate pe baza punctării proiectelor înscrise în competiție de către juriu, iar premiile speciale au fost acordate în baza monitorizării activității pe parcursul anului 2019 de către experții ARSC. Juriul a fost format din persoane cu înaltă pregătire în domeniile relevante pentru cele 9 categorii, practicieni și experți în domeniile jurizate. Anul acesta, președintele juriului a fost marele câștigător al anului 2018, Primarul Municipiului Cluj Napoca, domnul Emil Boc. Au fost depuse spre jurizare proiecte din comunități de toate dimensiunile, de la localități și comune și până la marile municipii. Toate proiectele înscrise în competiție vor fi disponibile pe site-ul competiției, www.scia.ro.

În deschiderea evenimentului, Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City, și-a exprimat încrederea în România, în români și în capacitatea de dezvoltare a comunităților la nivel național: “Visul meu este ca România să devină un hub regional de tot ce înseamnă proiecte de smart city în această regiune a Europei. Avem tot ce ne trebuie pentru a pune România pe harta Smart City a Europei: de la infrastructură, la fonduri, proiecte și mai ales oameni. Dacă am încerca să definim România anului 2019 din punct de vedere al dezvoltării comunităților creativ-inteligente, implicarea civică ar fi cu siguranță sintagma anului!”.

Președintele juriului Smart City Industry Awards – ediția 4, Domnul Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca a transmis următorul mesaj: “Tehnologia este un instrument prin care putem îmbunătăți calitatea vieții oamenilor, dar trebuie să fim preocupați ca acest lucru să se întâmple efectiv în România. Este clar că am plecat pe un trend fără întoarcere. Dimensiunea care ține de cercetare, dezvoltare, inovare, dar și de tehnologie va parcurge pașii cât mai accelerat și vom cunoaște tot mai multe progrese ale tehnologiei care ne vor influența viața de zi cu zi. Este păcat ca România să nu fructifice acest avantaj pe care tehnologia ni-l oferă.”. Primarul Municipiului Cluj-Napoca, un susținător al conceptului de Smart City și un lider deschis la idei și tehnologii inovatoare, și-a exprimat speranța în viitorul României: “Poate că nu vom fi niciodată cei mai buni în domeniul industriei auto sau alte domenii, dar, la dimensiunea de inovare, la componenta de Smart City, de creativitate în acest domeniu, putem ajunge la masa decidenților și, având în vedere că viitorul depinde din ce în ce mai mult de zona digitală, că Europa a devenit tot mai digitală, că piața unică va fi tot mai digitală, că vom trăi într-o Europă care se va conecta tot mai mult la internetul lucrurilor și prin tot ceea ce înseamnă dispozitive digitale, prin faptul că tehnologia 5G va revoluționa relațiile dintre dispozitivele inteligente, nu numai relațiile dintre oameni, toate aceste lucruri pot plasa România într-o dimensiune de viitor, câștigătoare. Nu în ultimul rând, aceste lucruri ne vor ajuta să ne menținem talentele acasă și să îi aducem pe cei care au plecat, din nou, acasă. Căci, într-un final, acesta este cel mai important proiect pe care-l avem. De a ne menținem talentele acasă și de a-i reîntoarce pe cei care au plecat. De departe, resursa umană este cea mai importantă resursă a planetei!”.

Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4 din București a câștigat cea mai prestigioasă distincție pentru liderii administrațiilor locale, Mayor of the Year: “Veți vedea ca acesta este doar un început, vorbeați despre elemente care au fost deja livrate oamenilor. Scopul numărul unu, pe care încă îl avem cu toții și de aceea este lăudabilă această inițiativă și această gală, scopul este acela de a rezolva nevoile comunităților și ale oamenilor. Sunt extrem de bucuros să vă spun că deja am început de aproape o lună construcția unui spital în Sectorul 4. Sunt bucuros să vă spun că până în primăvară finalizăm și procedura pentru o magistrală de metrou. Suntem prima primărie de sector care construiește un metrou, deci nu discutăm despre un proiect, discutam despre o realitate și multe alte lucruri normale, pentru comunitatea pe care o reprezint. Scopul final este acela de a face Primăria Sectorului 4, Capitala Capitalei, dacă se poate, și menționez faptul că am plecat dintr-un punct destul de jos. Cu toții muncim pentru a-l face numărul unu.”

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a ridicat marele premiu al serii, Best Smart City Project of the Year: “Sunt sigur că toți merităm acest premiu, toți cei care am înțeles că România trebuie să se schimbe într-o țară normală, racordată la Europa și la lume. Iată, această cale smart trebuie să o urmărim cu toții. Sigur, ca primari avem și mai multe sarcini, trebuie să ne racordăm foarte bine la nevoile celor pe care îi reprezentăm. Între tehnologie și oameni, trebuie să alegem mereu oamenii, ei sunt cei care au nevoie de tehnologie. Trebuie să reformăm poate și conceptul – trebuie să fie și smart și wise, trebuie să punem tehnologia cu suflet, pentru ca tot ceea ce facem să ne apropie, să ne dea posibilitatea să ne identificăm cu ceea ce suntem. Suntem români, suntem o țară frumoasă, demnă, cu oameni care pot depăși anumite cutume și care pot ajunge din urmă trenul european care, din păcate, s-a îndepărtat puțin de noi. Avem această misiune, forța e la noi, misiunea e la noi, și sigur, puterea sta în unitatea tuturor românilor de a face ca lucrurile să se schimbe în bine.”

Câștigătorii Smart City Industry Awards 2019

Categoria Smart Mobility:

 1. Transport Infrastructure Project: Primăria Baia Mare. Proiect: Cross-border green transport network – Rețea ecologică de transport transfrontalier.

 2. Best Public Transport Project: Primăria Municipiului Suceava. Proiect: Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde.

 3. Smart infrastructure: Sixense. Proiect: Pod Târnava, Sighișoara – Pod arc de tip feroviar, Coridor IV Pan European.

 4. Best Ride Sharing Project: Mojito Software SRL. Proiect: BCR eGo-CarSharing.

 5. Accesibility: Primăria Municipiului Brașov. Proiect: Managementul informatizat al sistemului de transport în comun.

 6. Alternative Transport: Primăria Curtea de Argeș. Proiect: Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil și durabil în Municipiul Curtea de Argeș.

 7. Best Mobility Project: E-Government Solutions. Proiect: e-MobilitateUn vis posibil in Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti.

Categoria Smart Economy:

 1. Best Start-Up: SC Eventya Co SRL. Proiect: Eventya.

 2. Young Smart Innovator of the Year: Asociația Over4. Proiect: Over4.

Categoria Smart Government:

 1. Digital City: Primăria Municipiului Iași. Proiect: De la Cetățeni și Senzori la Digitalizare.

 2. Transparency and Access to Information: TUD Investment Consulting. Poiect: Verde Buget.

Categoria Smart Citizen:

 1. Civic Engagement: Iași AI. Proiect: Iași Smart City

 2. Best Project: – au fost selectate două proiecte câștigătoare:

 • Primăria Muncipiului Craiova. Proiect: A.R.C.A. – Accesibilitatea procedurilor administrative prin Reducerea birocrației și digitizare pentru Cetățenii BĂNIEI.

 • SC Life Is Hard SA. Proiect: City Health.

Categoria Smart Environment:

 1. Best Smart Environment Project: Beia Consult International. Proiect: CITISIM – Smart City 3D Simulation and Monitoring Platform.

Categoria Smart Living:

 1. Smart Tourism: S.C. Doorieapp SRL. Proiect Doorie App

 2. Smart Health: Universitatea Babes Bolyai. Proiect: Smart Rad-EN

 3. Best CSR Project: Zitec. Proiect: #cei1024.

Categoria Smart Energy

 1. Project of the Year: Green Spots Technology. Proiect: Green Spots.

Categoria Smart Education:

 1. Academic Program Award: Școala fără Șomeri

 2. Project of the year: Asociația Măgurele Science Park. Proiect: Smart Lab Măgurele.

Categoria Smart Real Estate and Residential:

 1. Building and Construction: ArcelorMittal. Proiect: Arcelor Mittal Steel Sheet Piles

 2. Best Smart Green Project: Impact Developer. Proiect: Greenfield 2020. Greenfield

 3. Developer of the Year: Alesonor. Proiect: Amber Gardens

 4. Best FM Company: BMF Group

 5. Project of the year: Asociatia Romania Green Building Council (ROGBC). Proiect: Smarter Finance for Families.

Premiile speciale

 1. Premiul special pentru generarea unei viziuni privind dezvoltarea României a fost acordat Institutului pentru Libertate și Democrație pentru inițierea proiectului România Orizont 2030. Premiul a fost ridicat de Cristian David, fost Ministru de Interne și președinte fondator ILD.

 2. Smart City Industry – Best Mass Media Supporter: Câștigător – Ziarul Bursa.

 3. Smart City Industry – Most active Member: Câștigător – Dewatering and Silent Pilling

 4. Smart City Industry – City Manager of the year: Câștigător – Ioan Gâf Deac, city manager PS4

 5. Smart City Industry – CEO of the year: Câștigător – George Zhang, CEO Huawei România

 6. Smart City Industry – Partner of the year. La această categorie au existat 2 câștigători:

  1. Consiliul Județean Ilfov, premiul fiind ridicat de președintele instituției, domnul Marian Petrache

  2. Ambasada SUA reprezentată de doamna Mihaela Dodoiu.

7. Smart City Industry – Best Smart City Company: Câștigător – Orange România
8. Smart City Industry – Mayor of the year: Câștigător – Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, București
9. Smart City Industry – Best Smart City Project of the Year:  Câștigător – Primăria Municipiului Iași. Premiul a fost ridicat de domnul Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.

Informații suplimentare – Departamentul de comunicare info at romaniansmartcity.ro

Galerie Foto SCIA 4

Alege rolul pe care îl ai în ecosistemul Smart City

Asociația Română pentru Smart City alături de unii dintre cei mai importanți parteneri din industrie este parte activă în lansarea proiectului Satu Mare Smart City.

Companii partenere

Companiile private în ecosistemul Smart City Pentru companiile private, proiectele Smart City prezintă o oportunitate...

Instituție publică

Mediul academic

Verticalele Smart City

Introducerea IoT în conceptul de Smart City |ARSC

Ce este Smart City?

Este greu să obținem o singură definiție a acestui concept. În ultimii ani, deși...
Smart Governance arscm

Smart Citizen

smart economy arscm

Smart Economy

smart environment arscm

Smart Environment

Noutăți Smart City

Florin Nemțanu, expert Smart Mobility ARSC – proiectele hyperloop vor ajunge și în România

Ieri, 25.06.2020, Asociația Română pentru Smart City (ARSC) a organizat un nou Webinar Smart City ce a avut drept subiect conceptul de Smart Mobility,...

Jane Jacobs – viziune de dezvoltare a spațiilor publice

Pandemia de COVID-19 ne-a impus noi reguli și moduri de a ne trăi viața de zi cu zi, determinând schimbări de gândire și mentalitate...

AERO 360 – soluție de reducere a poluării și de diminuare a agenților patogeni...

AERO 360 Produs dezvoltat și prezentat în parteneriat cu CCTI. Inca de la inceput partenerii nostri ne-au solicitat sa le rezolvam cele mai complexe probleme. Au...

Bani europeni pentru proiectele Smart City din România

Comisia Europeană a lansat „100 Intelligent Cities Challenge” (ICC) În 2017, Comisia Europeană a lansat Digital Cities Challenge pentru a ajuta 41 de orașe din...

Cetățeanul Inteligent vs. Pandemia de COVID-19

Află Ce Face Un Smart Citizen în timp de Pandemie. Cetățeanul Inteligent vs. Pandemia de COVID-19   Cetățeanul inteligent este cel mai important instrument al orașelor...

Știrile partenerilor ARSC

Conferința „Environmental & Sustainability Summit”

Revista Business Review organizează vineri, 5 iunie 2020, conferința online Environmental & Sustainability Summit, începând cu ora 10:00. Invitatul special, domnul Marius Vaščega, European Commission...

Dell Technologies: webinar gratuit pentru lucrul de acasă mai productiv

Unde suntem? Într-un mod complet neașteptat, ne regăsim cu toții într-o situație dificilă, care aduce mari provocări modului în care business-urile își desfășoară activitatea. Pe...

5 milioane de euro din fonduri europene pentru Iaşi Velo City

Iași Velo City În ședința extraordinară organizată online marți, 14 aprilie, Consiliul Local a aprobat modificarea proiectului „Sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate...

Evenimentul de lansare a Romanian Business Chamber and Network

În România există antreprenori de succes, foarte buni, care au nevoie de sprijin pentru a-și internaționaliza afacerile, a afirmat, ieri, în cadrul conferinței de...
ARSCa fost speaker la gala bursa 2019

Gala BURSA 2019 – un triumf

Gala bursa - Stil şi eleganţă, strălucire şi fast, lumină şi culoare, muzică şi dans, premii şi surprize - sunt câteva dintre ingredientele Galei...

Despre ARSC

ARSC – Raport de activitate 2019

Raportul de activitate al ASOCIAȚIEI ROMÂNE PENTRU SMART CITY în anul 2019 Consecventă misiunii și rolului asumat, Asociația Română Pentru Smart City a continuat prin...
ARSC - Raportul de activitate pentru 2018 - principalele acțiuni și programe

ARSCM – Raport de activitate 2018

Asociația Română Pentru Smart City a continuat pe parcursul anului 2018, strategia de promovare a conceptelor smart city, prin derularea programelor deja cunoscute comunităților...

Misiunea și obiectivele ARSC

Misiunea Crearea Industriei Smart City în România! Obiectivele – Dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din România; – Promovarea conceptelor Smart City în rândul decidenților - Caravana Smart City; – Educarea decidenților...

Comunicate presă

Asociația Română pentru Smart City (ARSC) devine membru în 4 structuri parteneriale privind noile...

2021-2027: Asociația Română pentru Smart City (ARSC) devine membru în 4 structuri parteneriale privind noile oportunități de finanțare  Asociația Română pentru Smart City (ARSC) este...

Clusterul Smart City România

Credem Cu Tărie În Viitorul României Rețea națională de cercetare, dezvoltare și inovare a comunităților creativ-inteligente Abordarea noastră – punerea tuturor resurselor necesare în comun pentru...
CIO Talks

Ediție specială CIO Talks

Ediție specială CIO Talks The Connected CIO. Leading Change for the Digital Future CIO Council și Revista CARIERE în parteneriat cu Dell Technologies și Intel organizează...

Florin Nemțanu, expert Smart Mobility ARSC – proiectele hyperloop vor ajunge și în România

Ieri, 25.06.2020, Asociația Română pentru Smart City (ARSC) a organizat un nou Webinar Smart City ce a avut drept subiect conceptul de Smart Mobility,...
Parteneriat strategic încheiat între Asociația Română pentru Smart City și Asociația Administratorilor Publici din România

Parteneriat strategic încheiat între Asociația Română pentru Smart City și Asociația Administratorilor Publici din...

Comunicat de presă Asociația Română pentru Smart City (ARSC) și-a unit forțele vineri, 12 iunie, cu Asociația Administratorilor Publici din România (AAPRO), pentru digitalizarea administrațiilor...

Verticalele Smart City

smart mobility arsc

Smart Mobility

Ce înseamnă de fapt Smart Mobility și la ce se referă? Îmbunătățirea infrastructurii unui oraș reprezintă un pas important în călătoria unui smart city către...
Introducerea IoT în conceptul de Smart City |ARSC

Ce este Smart City?

Este greu să obținem o singură definiție a acestui concept. În ultimii ani, deși se vorbește din ce în ce mai des despre dezvoltarea...
smart economy arscm

Smart Economy

Ce este Smart Economy? Noțiunea de Smart Economy suprinde mai multe aspecte din interiorul unui oraș (capital uman, social, urbanism, infrastructură, IT etc.). Astfel, Smart...

Smart Living

Ce este Smart Living? Vrem să trăim în orașe inteligente, sigure, curate, sănătoase, inclusive și rezistente; orașele care oferă oportunități economice și o calitate înaltă...
Smart Governance arscm

Smart Citizen

Ce este Smart Citizen În esență, conceptul de oraș inteligent este un concept de succes, atâta timp cât acesta este corelat cu cel de cetățeni...
Scrie-ne acum
Suntem aici!
Mulțumim pentru vizită și interes. Cu ce vă putem ajuta?