Smart City Industry Awards 4 a reunit peste 400 de decidenți la Palatul Parlamentului

în data de

Smart City Industry Awards ediția a IV-a

Comunicat Presă

București, 12 Decembrie 2019

Cea de-a 4-a ediție a Galei Smart City Industry Awards a fost celebrată de peste 400 de decidenți din industrie

 

ALBUM FOTO 1 – SCENĂfotografiile pot fi vizualizate aici

ALBUM FOTO 2 – ILUSTRAȚIIfotografiile pot fi vizualizate aici

Pe 11 decembrie, Asociația Română pentru Smart City a organizat cea de-a 4-a ediție a Galei Smart City Industry Awards, cel mai important eveniment al Industriei Smart City din România, devenit deja tradiție. Gala a avut loc la Palatul Parlamentului, unde au participat peste 400 dintre cei mai importanți decidenți ai industriei. În competiție au fost înscrise 101 proiecte, triplu față de numărul proiectelor din 2018. 

În cadrul evenimentului a fost lansat cel mai important program de dezvoltare al comunităților smart din România – Carta România 2030, un demers important prin care liderii prezenți la eveniment și-au asumat valorile comune propuse pentru dezvoltarea comunităților din România în următorii 10 ani: “Este poate cea mai importantă inițiativă a noastră ca asociație la nivelul administrațiilor locale. Asta înseamnă să fim sinceri, să ne asumăm această Cartă, să ne asumăm această declarație. România va fi digitală în 2030” a declarat Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City.

Competiția Smart City Industry Awards a avut două componente. Premiile pentru categoriile Smart City au fost acordate pe baza punctării proiectelor înscrise în competiție de către juriu, iar premiile speciale au fost acordate în baza monitorizării activității pe parcursul anului 2019 de către experții ARSC. Juriul a fost format din persoane cu înaltă pregătire în domeniile relevante pentru cele 9 categorii, practicieni și experți în domeniile jurizate. Anul acesta, președintele juriului a fost marele câștigător al anului 2018, Primarul Municipiului Cluj Napoca, domnul Emil Boc. Au fost depuse spre jurizare proiecte din comunități de toate dimensiunile, de la localități și comune și până la marile municipii. Toate proiectele înscrise în competiție vor fi disponibile pe site-ul competiției, www.scia.ro.

În deschiderea evenimentului, Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City, și-a exprimat încrederea în România, în români și în capacitatea de dezvoltare a comunităților la nivel național: “Visul meu este ca România să devină un hub regional de tot ce înseamnă proiecte de smart city în această regiune a Europei. Avem tot ce ne trebuie pentru a pune România pe harta Smart City a Europei: de la infrastructură, la fonduri, proiecte și mai ales oameni. Dacă am încerca să definim România anului 2019 din punct de vedere al dezvoltării comunităților creativ-inteligente, implicarea civică ar fi cu siguranță sintagma anului!”.

Președintele juriului Smart City Industry Awards – ediția 4, Domnul Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca a transmis următorul mesaj: “Tehnologia este un instrument prin care putem îmbunătăți calitatea vieții oamenilor, dar trebuie să fim preocupați ca acest lucru să se întâmple efectiv în România. Este clar că am plecat pe un trend fără întoarcere. Dimensiunea care ține de cercetare, dezvoltare, inovare, dar și de tehnologie va parcurge pașii cât mai accelerat și vom cunoaște tot mai multe progrese ale tehnologiei care ne vor influența viața de zi cu zi. Este păcat ca România să nu fructifice acest avantaj pe care tehnologia ni-l oferă.”. Primarul Municipiului Cluj-Napoca, un susținător al conceptului de Smart City și un lider deschis la idei și tehnologii inovatoare, și-a exprimat speranța în viitorul României: “Poate că nu vom fi niciodată cei mai buni în domeniul industriei auto sau alte domenii, dar, la dimensiunea de inovare, la componenta de Smart City, de creativitate în acest domeniu, putem ajunge la masa decidenților și, având în vedere că viitorul depinde din ce în ce mai mult de zona digitală, că Europa a devenit tot mai digitală, că piața unică va fi tot mai digitală, că vom trăi într-o Europă care se va conecta tot mai mult la internetul lucrurilor și prin tot ceea ce înseamnă dispozitive digitale, prin faptul că tehnologia 5G va revoluționa relațiile dintre dispozitivele inteligente, nu numai relațiile dintre oameni, toate aceste lucruri pot plasa România într-o dimensiune de viitor, câștigătoare. Nu în ultimul rând, aceste lucruri ne vor ajuta să ne menținem talentele acasă și să îi aducem pe cei care au plecat, din nou, acasă. Căci, într-un final, acesta este cel mai important proiect pe care-l avem. De a ne menținem talentele acasă și de a-i reîntoarce pe cei care au plecat. De departe, resursa umană este cea mai importantă resursă a planetei!”.

Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4 din București a câștigat cea mai prestigioasă distincție pentru liderii administrațiilor locale, Mayor of the Year: “Veți vedea ca acesta este doar un început, vorbeați despre elemente care au fost deja livrate oamenilor. Scopul numărul unu, pe care încă îl avem cu toții și de aceea este lăudabilă această inițiativă și această gală, scopul este acela de a rezolva nevoile comunităților și ale oamenilor. Sunt extrem de bucuros să vă spun că deja am început de aproape o lună construcția unui spital în Sectorul 4. Sunt bucuros să vă spun că până în primăvară finalizăm și procedura pentru o magistrală de metrou. Suntem prima primărie de sector care construiește un metrou, deci nu discutăm despre un proiect, discutam despre o realitate și multe alte lucruri normale, pentru comunitatea pe care o reprezint. Scopul final este acela de a face Primăria Sectorului 4, Capitala Capitalei, dacă se poate, și menționez faptul că am plecat dintr-un punct destul de jos. Cu toții muncim pentru a-l face numărul unu.”

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a ridicat marele premiu al serii, Best Smart City Project of the Year: “Sunt sigur că toți merităm acest premiu, toți cei care am înțeles că România trebuie să se schimbe într-o țară normală, racordată la Europa și la lume. Iată, această cale smart trebuie să o urmărim cu toții. Sigur, ca primari avem și mai multe sarcini, trebuie să ne racordăm foarte bine la nevoile celor pe care îi reprezentăm. Între tehnologie și oameni, trebuie să alegem mereu oamenii, ei sunt cei care au nevoie de tehnologie. Trebuie să reformăm poate și conceptul – trebuie să fie și smart și wise, trebuie să punem tehnologia cu suflet, pentru ca tot ceea ce facem să ne apropie, să ne dea posibilitatea să ne identificăm cu ceea ce suntem. Suntem români, suntem o țară frumoasă, demnă, cu oameni care pot depăși anumite cutume și care pot ajunge din urmă trenul european care, din păcate, s-a îndepărtat puțin de noi. Avem această misiune, forța e la noi, misiunea e la noi, și sigur, puterea sta în unitatea tuturor românilor de a face ca lucrurile să se schimbe în bine.”

Câștigătorii Smart City Industry Awards 2019

Categoria Smart Mobility:

 1. Transport Infrastructure Project: Primăria Baia Mare. Proiect: Cross-border green transport network – Rețea ecologică de transport transfrontalier.

 2. Best Public Transport Project: Primăria Municipiului Suceava. Proiect: Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde.

 3. Smart infrastructure: Sixense. Proiect: Pod Târnava, Sighișoara – Pod arc de tip feroviar, Coridor IV Pan European.

 4. Best Ride Sharing Project: Mojito Software SRL. Proiect: BCR eGo-CarSharing.

 5. Accesibility: Primăria Municipiului Brașov. Proiect: Managementul informatizat al sistemului de transport în comun.

 6. Alternative Transport: Primăria Curtea de Argeș. Proiect: Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil și durabil în Municipiul Curtea de Argeș.

 7. Best Mobility Project: E-Government Solutions. Proiect: e-MobilitateUn vis posibil in Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti.

Categoria Smart Economy:

 1. Best Start-Up: SC Eventya Co SRL. Proiect: Eventya.

 2. Young Smart Innovator of the Year: Asociația Over4. Proiect: Over4.

Categoria Smart Government:

 1. Digital City: Primăria Municipiului Iași. Proiect: De la Cetățeni și Senzori la Digitalizare.

 2. Transparency and Access to Information: TUD Investment Consulting. Poiect: Verde Buget.

Categoria Smart Citizen:

 1. Civic Engagement: Iași AI. Proiect: Iași Smart City

 2. Best Project: – au fost selectate două proiecte câștigătoare:

 • Primăria Muncipiului Craiova. Proiect: A.R.C.A. – Accesibilitatea procedurilor administrative prin Reducerea birocrației și digitizare pentru Cetățenii BĂNIEI.

 • SC Life Is Hard SA. Proiect: City Health.

Categoria Smart Environment:

 1. Best Smart Environment Project: Beia Consult International. Proiect: CITISIM – Smart City 3D Simulation and Monitoring Platform.

Categoria Smart Living:

 1. Smart Tourism: S.C. Doorieapp SRL. Proiect Doorie App

 2. Smart Health: Universitatea Babes Bolyai. Proiect: Smart Rad-EN

 3. Best CSR Project: Zitec. Proiect: #cei1024.

Categoria Smart Energy

 1. Project of the Year: Green Spots Technology. Proiect: Green Spots.

Categoria Smart Education:

 1. Academic Program Award: Școala fără Șomeri

 2. Project of the year: Asociația Măgurele Science Park. Proiect: Smart Lab Măgurele.

Categoria Smart Real Estate and Residential:

 1. Building and Construction: ArcelorMittal. Proiect: Arcelor Mittal Steel Sheet Piles

 2. Best Smart Green Project: Impact Developer. Proiect: Greenfield 2020. Greenfield

 3. Developer of the Year: Alesonor. Proiect: Amber Gardens

 4. Best FM Company: BMF Group

 5. Project of the year: Asociatia Romania Green Building Council (ROGBC). Proiect: Smarter Finance for Families.

Premiile speciale

 1. Premiul special pentru generarea unei viziuni privind dezvoltarea României a fost acordat Institutului pentru Libertate și Democrație pentru inițierea proiectului România Orizont 2030. Premiul a fost ridicat de Cristian David, fost Ministru de Interne și președinte fondator ILD.

 2. Smart City Industry – Best Mass Media Supporter: Câștigător – Ziarul Bursa.

 3. Smart City Industry – Most active Member: Câștigător – Dewatering and Silent Pilling

 4. Smart City Industry – City Manager of the year: Câștigător – Ioan Gâf Deac, city manager PS4

 5. Smart City Industry – CEO of the year: Câștigător – George Zhang, CEO Huawei România

 6. Smart City Industry – Partner of the year. La această categorie au existat 2 câștigători:

  1. Consiliul Județean Ilfov, premiul fiind ridicat de președintele instituției, domnul Marian Petrache

  2. Ambasada SUA reprezentată de doamna Mihaela Dodoiu.

7. Smart City Industry – Best Smart City Company: Câștigător – Orange România
8. Smart City Industry – Mayor of the year: Câștigător – Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, București
9. Smart City Industry – Best Smart City Project of the Year:  Câștigător – Primăria Municipiului Iași. Premiul a fost ridicat de domnul Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.

Informații suplimentare – Departamentul de comunicare info at romaniansmartcity.ro

Galerie Foto SCIA 4

Alege rolul pe care îl ai în ecosistemul Smart City

Asociația Română pentru Smart City alături de unii dintre cei mai importanți parteneri din industrie este parte activă în lansarea proiectului Satu Mare Smart City.

Companii partenere

Companiile private în ecosistemul Smart City Pentru companiile private, proiectele Smart City prezintă o oportunitate...

Instituție publică

Mediul academic

Verticalele Smart City

Introducerea IoT în conceptul de Smart City |ARSC

Ce este Smart City?

Este greu să obținem o singură definiție a acestui concept. În ultimii ani, deși...
Smart Governance arscm

Smart Citizen

smart economy arscm

Smart Economy

smart environment arscm

Smart Environment

Noutăți Smart City

vehicule electrice fără șofer - arsc

Viena testează microbuze fără șofer

Din 6 iunie locuitorii din Seestadt un cartier al Vienei pot circula cu două vehicule electrice fără șofer. Autovehiculele fără șofer sunt testate de Wiener...
tehnologia 5G

China emite licențe 5G către patru firme locale

Ministerul Chinez al Industriei și Tehnologiei Informațiilor a marcat un reper major în cursa Chinei pentru a implementa și populariza tehnologia 5G și a...
NO-DIG - Soluția pentru Smart City TRENCHLESS | ARSCM

Soluția pentru Smart City TRENCHLESS (no-dig)

Orice plan de dezvoltare a infrastructurii trebuie să țină cont de crearea/ construcția/ instalarea, renovarea, repararea, întreținerea și înlocuirea serviciilor utilitare fără posibilitatea accesului...
Mașini electrice - Auto Shanghai 2019: Renault City K-ZE | ARSC

(video) Auto Shanghai 2019: Premieră mondială – Noul electromobil global Renault City K-ZE

Renault a venit la Salonul Auto Internaţional de la Shanghai să prezinte o maşină globală care ar trebui să lovească puternic segmentul de mașini...
Huawei - oprită să participe la dezvoltarea rețelelor 5G | ARSC

Cum joacă România în afacerea Huawei? America și-a avertizat aliații, inclusiv Bucureștiul, că va...

România ezită deocamdată să își clarifice poziția în scandalul international care privește compania chineză Huawei. SUA și-a avertizat recent aliații că își vor diminua...

Știrile partenerilor ARSC

Evenimentul de lansare a Romanian Business Chamber and Network

În România există antreprenori de succes, foarte buni, care au nevoie de sprijin pentru a-și internaționaliza afacerile, a afirmat, ieri, în cadrul conferinței de...
ARSCa fost speaker la gala bursa 2019

Gala BURSA 2019 – un triumf

Gala bursa - Stil şi eleganţă, strălucire şi fast, lumină şi culoare, muzică şi dans, premii şi surprize - sunt câteva dintre ingredientele Galei...

Eduard Dumitrascu, președintele ARSC moderator la Rising Cities. Smart Future

Asociația Română pentru Smart City este partener strategic al Business Review în cadrul conferinței Rising Cities. Smart Future Președintele ARSC Eduard Dumitrașcu va modera panelul...
asseco see

Asseco SEE participă anul acesta la Microsoft Envision Forum în calitate de ”Partner Of...

Bucuresti - 15 noiembrie 2019 - Asseco SEE participă în calitate de ”Partner Of The Year”, la cea de-a VII-a ediție a evenimentului anual de business...
DevCon2019

Google, RedHat, King și Oracle, printre companiile prezente în agenda primei ediții AICon, SecurityCon,...

Asociația Română pentru Smart City este partener DevCon, eveniment premium dedicat profesioniștilor IT despre ultimele noutăți pe teme din inteligența artificială, securitate, testare sau...

Despre ARSC

ARSC - Raportul de activitate pentru 2018 - principalele acțiuni și programe

ARSCM – Raport de activitate 2018

Asociația Română Pentru Smart City a continuat pe parcursul anului 2018, strategia de promovare a conceptelor smart city, prin derularea programelor deja cunoscute comunităților...
misiunea arscm

Misiunea și obiectivele ARSC

Misiunea Crearea Industriei Smart City în România! Obiectivele – Dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din România; – Promovarea conceptelor Smart City în rândul decidenților - Caravana Smart City; – Educarea decidenților...

Activitatea ARSCM în imagini

Imagini de la a V-a ediție a programului Caravana Smart City 2.0  13 Mai, Târgoviște - Primăria Municipiului Târgoviște, Sala de Ședințe Imagini de la a...

Comunicate presă

smart city

Primăria Iaşi anunţă un nou pas în programul Smart City

Primăria Iaşi anunţă un nou pas în programul Smart City. Municipiul Iaşi a semnat Declaraţia privind o acţiune comună pentru încurajarea transformării digitale durabile...
carta_romania_2030_asociatia_romana_smart_city

Carta România 2030

Cu prilejul celei de-a patra ediții a Galei Smart City Industry Awards, Asociația Română pentru Smart City în calitate de principală organizație a Industriei...
Caravana Smart City - etapa 2.0 a lansat Constanța Smart City | ARSCM

Caravana Smart City – etapa Constanța

Superbă primire și implicare a tuturor celor prezenți azi la Caravana Smart City etapa Constanța. Alături de dl Decebal Făgădău, Primarul Municipiului Constanța și...
iasi caravana smart city

Iași District Smart City – proiect de aproximativ 1,4 miliarde de euro anunțat în...

Municipiul Iași a găzduit luni, 10 iunie, programul național Caravana Smart City 2.0. - Implementarea. Evenimentul a avut loc la Primăria Municipiului Iași, Sala...

Primăria Municipiului Ploiești a anunțat în Caravana Smart City dezvoltarea mai multor proiecte pilot

Municipiul Ploiești a găzduit luni, 3 iunie, programul național Caravana Smart City 2.0. Implementarea. Organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate și...

Verticalele Smart City

smart mobility arsc

Smart Mobility

Ce înseamnă de fapt Smart Mobility și la ce se referă? Îmbunătățirea infrastructurii unui oraș reprezintă un pas important în călătoria unui smart city către...
Introducerea IoT în conceptul de Smart City |ARSC

Ce este Smart City?

Este greu să obținem o singură definiție a acestui concept. În ultimii ani, deși se vorbește din ce în ce mai des despre dezvoltarea...
smart economy arscm

Smart Economy

Ce este Smart Economy? Noțiunea de Smart Economy suprinde mai multe aspecte din interiorul unui oraș (capital uman, social, urbanism, infrastructură, IT etc.). Astfel, Smart...

Smart Living

Ce este Smart Living? Vrem să trăim în orașe inteligente, sigure, curate, sănătoase, inclusive și rezistente; orașele care oferă oportunități economice și o calitate înaltă...
Smart Governance arscm

Smart Citizen

Ce este Smart Citizen În esență, conceptul de oraș inteligent este un concept de succes, atâta timp cât acesta este corelat cu cel de cetățeni...