Smart City Urban Projects 2018 – 16.600 de vizitatori au participat la maratonul expozițional Romexpo, între 8 și 11 martie

în data de

16.600 de vizitatori au participat la maratonul expozițional Romexpo, între 8 și 11 martie | Smart City Urban Projects 2018 a transformat Bucureștiul în Capitala Smart City a Europei Centrale și de Est

Asociația Română pentru Smart City a organizat în perioada 8-11 martie la Romexpo cel mai important eveniment al industriei orașelor inteligente – Smart City Urban Projects 2018.

Eveniment concept – acesta a inclus expoziția dedicată produselor și serviciilor smart city în Pavilionul B2, iar în data de 9 martie 2018, în Sala Titulescu a complexului expozițional Romexpo a găzduit conferința internațională Smart City Urban Projects 2018, eveniment aflat la cea de-a doua ediție. Conferința a reunit experți din domeniile componente ale dezvoltării comunităților inteligente, reprezentanți ai autorităților centrale și locale precum și  experți și reprezentanți internaționali.

Smart City Urban Projects 2018

Unele dintre cele mai importante verticale ale Industriei Smart City, precum Energie, Mediu, Construcții, Design au fost reunite la Romexpo între 8 și 11 martie în 5 mari evenimente, toate sub cupola Smart City. Având reprezentanți și vizitatori din Ungaria, Taiwan, Spania, Amsterdam și Italia SCUP 2018 este considerat un succes.

Verticale Smart City – Smart Building

CONSTRUCT EXPO, cel mai mare târg de tehnologii, echipamente, utilaje şi materiale, a reunit firme importante din domeniu, fiind o ocazie pentru antreprenorii şi experţii în construcţii să dezbată subiecte la zi despre tendințele, politicile și viitorul industriei de resort.

114 companii autohtone şi internaţionale și-au prezentat produsele şi serviciile pe parcursul a patru zile una dintre cele mai importante prezențe fiind companiile ArcelorMittal Luxemburg și Dewatering Silent and Piling.

Pe langă componenta expozițională, evenimentul a beneficiat și de o serie de activități conexe menite să aducă laolaltă specialiști, asociații, autorități de la nivelul administrației centrale, producători, importatori și distribuitori de produse și servicii.

Peste 1200 de specialiști (primari, miniștri, viceprimari, ambasadori, arhitecți, ingineri, avocați, economiști) și studenți s-au reunit pe parcursul zilelor în cadrul evenimentelor Smart CIty Urban Projects și #reCONSTRUIM, cu format de hackathon, desfășurat în premieră la Romexpo.

Aceștia au dezbătut 120 de teme de interes din domeniul smart building, în echipe de câte 10 (1 team-leader, 3 arhitecți, 3 ingineri, 1 avocat, 1 economist / dezvoltator imobiliar / specialist din alt domeniu relaționat cu cel al construcțiilor și 1 student). Astfel, 300 de specialiști și-au adus ideile mai aproape de realizare organizați în jurul a 30 de mese de dezbatere.

La Smart City Urban Projects 2018 au fost prezenți pentru a transmite mesajele de susținere miniștrii secretari de stat ai Ministerului Energiei, secretarul de stat domnul Robert Tudorache, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, secretar de stat domnul Lucian Ciprian Roșca, ministrul secretar de stat doamna Maria Manuela Catrina – Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ministerul Fondurilor Europene prin secretarul de stat, domnul Octav-Dan Paxino, Ministerul Mediului, doamna Oana Antonescu, Viceprimarul Capitalei, doamna Tomnița Florescu.

Secretarul de stat Robert Tudorache a declarat că în timp ce anul 2017 a fost anul promovării conceptelor, se dorește ca anul 2018 să fie anul dedicat implementării proiectelor smart city. „Vă asigur că voi fi în continuare un susținător și mă voi implica atât cât îmi stă în puteri să fie finanțate astfel de proiecte în beneficiul consumatorului final.”

Totodată acesta a felicitat asociația pentru acest proiect pe care l-a numit ambițios și important, și a dat asigurări de disponibilitate a continuării colaborării și pe viitor. Domnul Robert Tudorache a mai vorbit despre importanța Conferinței Cartei Energiei a cărei președinție este asigurată în 2018 de România, fiind preluată pentru prima oară de o țară membră a Uniunii Europene. „O conferință importantă și de bun augur pe plan internațional, în care România și-a asumat practic rolul de a îmbunătăți și moderniza Tratatul Cartei Energiei, un rol important tratat cu extraordinar de mare seriozitate și profesionalism la nivelul ministerului”.

Secretarul de stat Lucian Roșca: „În numele Viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, domnul Paul Stănescu vă felicit pentru inițiativa organizării acestei conferințe de o asemenea anvergură cu tematica dezvoltării inteligente a orașelor. Acest an este foarte important pentru România, 2018 fiind anul celebrării Centenarului Marii Uniri, și totodată fiind un an crucial în pregătirea rolului României în asigurarea preluării președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019. Va fi totodată și anul lansării strategiei de dezvoltare teritorială a României, document programatic de dezvoltare a țării pentru următorii 20 de ani, la scară regională, inter-regională și națională cu integrarea aspectelor relevante la nivel transfontalier și transnațională”.

Ambasadorul Ungariei, E.S. Dl Botond ZÁKONYI a declarat: ”Îmi face o deosebită plăcere să fiu prezent la această expoziție internațională din cadrul Smart City Urban Projects, unde Ungaria participă cu 9 firme din domenii conexe orașelor inteligente la un stand al  Casei Naționale de Comerț a Ungariei. Asemenea expoziții și târguri internaționale sunt excelente oportunități pentru dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două țări, iar cele care au ca principal obiect promovarea industriilor și tehnologiilor inovative, a cercetării industriale și a orașelor inteligente ne pot asigura colaborări și mai benefice atât companiilor din cele două țări, cât și societăților noastre, în general”.

Pe parcursul zilei fost prezentate studii de caz pentru proiecte smart city de către inițiatorii acestora din Luxemburg, Amsterdam, Barcelona și din Taipei, iar experții au dezbătut subiecte extrem de importante în dezvoltarea orașelor.

Moderatorii modulelor conferinței au fost:
Ciprian Caragea (IoT &Big data), Prorector UEB, Aura Răducu- Director ADITBI (Intelligent Traffic Planing și Transport Public),  Șarolta Besenyei (Construcții inteligente), Cătălin Vrabie, Lect. Univ. SNSPA (e-gov), Cornelia Dinca, Amsterdam Smart City (soluții urbane), Alexandra Dobre, Centru Cultural European pentru Unesco, Nicolae Balcescu (smart citizen).

Conferința s-a bucurat de un public format din specialiști în domeniile abordate, comunicarea fiind interactivă pe toată durata. Evenimentul a fost continuat de expoziția ce a avut loc la nivelul Pavilionului B2 unde au putut fi găsiți atât reprezentanți ai ARSC, cât și experți smart city pentru a răspunde întrebărilor vizitatorilor.

Partenerii evenimentului: Guvernul României, Ministerul Energiei, ISL, SNSPA, Universitatea Ecologică, Universitatea Politehnică, Universitatea Spiru Haret, Taitra – Taiwan, Smart Alliance Cluster, VegaComp, AAPRO.

Sponsorii evenimentului: DELL EMC, ArcelorMittal, Dewatering Silent & Piling, Intrarom, Safe Tag, BMF Grup, MM Cite 6, Piconet T-PARK, Telelink.

Alege rolul pe care îl ai în ecosistemul Smart City

Asociația Română pentru Smart City alături de unii dintre cei mai importanți parteneri din industrie este parte activă în lansarea proiectului Satu Mare Smart City.

Companii partenere

Companiile private în ecosistemul Smart City Pentru companiile private, proiectele Smart City prezintă o oportunitate...

Instituție publică

Mediul academic

oraș inteligent - societatea civilă

Societatea civilă

Verticalele Smart City

Introducerea IoT în conceptul de Smart City |ARSC

Ce este Smart City?

Este greu să obținem o singură definiție a acestui concept. În ultimii ani, deși...
Smart Governance arscm

Smart Citizen

smart economy arscm

Smart Economy

smart environment arscm

Smart Environment

Noutăți Smart City

vehicule electrice fără șofer - arsc

Viena testează microbuze fără șofer

Din 6 iunie locuitorii din Seestadt un cartier al Vienei pot circula cu două vehicule electrice fără șofer. Autovehiculele fără șofer sunt testate de Wiener...
tehnologia 5G

China emite licențe 5G către patru firme locale

Ministerul Chinez al Industriei și Tehnologiei Informațiilor a marcat un reper major în cursa Chinei pentru a implementa și populariza tehnologia 5G și a...
NO-DIG - Soluția pentru Smart City TRENCHLESS | ARSCM

Soluția pentru Smart City TRENCHLESS (no-dig)

Orice plan de dezvoltare a infrastructurii trebuie să țină cont de crearea/ construcția/ instalarea, renovarea, repararea, întreținerea și înlocuirea serviciilor utilitare fără posibilitatea accesului...
Mașini electrice - Auto Shanghai 2019: Renault City K-ZE | ARSC

(video) Auto Shanghai 2019: Premieră mondială – Noul electromobil global Renault City K-ZE

Renault a venit la Salonul Auto Internaţional de la Shanghai să prezinte o maşină globală care ar trebui să lovească puternic segmentul de mașini...
Huawei - oprită să participe la dezvoltarea rețelelor 5G | ARSC

Cum joacă România în afacerea Huawei? America și-a avertizat aliații, inclusiv Bucureștiul, că va...

România ezită deocamdată să își clarifice poziția în scandalul international care privește compania chineză Huawei. SUA și-a avertizat recent aliații că își vor diminua...

Știrile partenerilor ARSC

Evenimentul de lansare a Romanian Business Chamber and Network

În România există antreprenori de succes, foarte buni, care au nevoie de sprijin pentru a-și internaționaliza afacerile, a afirmat, ieri, în cadrul conferinței de...
ARSCa fost speaker la gala bursa 2019

Gala BURSA 2019 – un triumf

Gala bursa - Stil şi eleganţă, strălucire şi fast, lumină şi culoare, muzică şi dans, premii şi surprize - sunt câteva dintre ingredientele Galei...

Eduard Dumitrascu, președintele ARSC moderator la Rising Cities. Smart Future

Asociația Română pentru Smart City este partener strategic al Business Review în cadrul conferinței Rising Cities. Smart Future Președintele ARSC Eduard Dumitrașcu va modera panelul...
asseco see

Asseco SEE participă anul acesta la Microsoft Envision Forum în calitate de ”Partner Of...

Bucuresti - 15 noiembrie 2019 - Asseco SEE participă în calitate de ”Partner Of The Year”, la cea de-a VII-a ediție a evenimentului anual de business...
DevCon2019

Google, RedHat, King și Oracle, printre companiile prezente în agenda primei ediții AICon, SecurityCon,...

Asociația Română pentru Smart City este partener DevCon, eveniment premium dedicat profesioniștilor IT despre ultimele noutăți pe teme din inteligența artificială, securitate, testare sau...

Despre ARSC

ARSC - Raportul de activitate pentru 2018 - principalele acțiuni și programe

ARSCM – Raport de activitate 2018

Asociația Română Pentru Smart City a continuat pe parcursul anului 2018, strategia de promovare a conceptelor smart city, prin derularea programelor deja cunoscute comunităților...
misiunea arscm

Misiunea și obiectivele ARSC

Misiunea Crearea Industriei Smart City în România! Obiectivele – Dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din România; – Promovarea conceptelor Smart City în rândul decidenților - Caravana Smart City; – Educarea decidenților...

Activitatea ARSCM în imagini

Imagini de la a V-a ediție a programului Caravana Smart City 2.0  13 Mai, Târgoviște - Primăria Municipiului Târgoviște, Sala de Ședințe Imagini de la a...

Comunicate presă

smart city

Primăria Iaşi anunţă un nou pas în programul Smart City

Primăria Iaşi anunţă un nou pas în programul Smart City. Municipiul Iaşi a semnat Declaraţia privind o acţiune comună pentru încurajarea transformării digitale durabile...
carta_romania_2030_asociatia_romana_smart_city

Carta România 2030

Cu prilejul celei de-a patra ediții a Galei Smart City Industry Awards, Asociația Română pentru Smart City în calitate de principală organizație a Industriei...
Caravana Smart City - etapa 2.0 a lansat Constanța Smart City | ARSCM

Caravana Smart City – etapa Constanța

Superbă primire și implicare a tuturor celor prezenți azi la Caravana Smart City etapa Constanța. Alături de dl Decebal Făgădău, Primarul Municipiului Constanța și...
iasi caravana smart city

Iași District Smart City – proiect de aproximativ 1,4 miliarde de euro anunțat în...

Municipiul Iași a găzduit luni, 10 iunie, programul național Caravana Smart City 2.0. - Implementarea. Evenimentul a avut loc la Primăria Municipiului Iași, Sala...

Primăria Municipiului Ploiești a anunțat în Caravana Smart City dezvoltarea mai multor proiecte pilot

Municipiul Ploiești a găzduit luni, 3 iunie, programul național Caravana Smart City 2.0. Implementarea. Organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate și...

Verticalele Smart City

smart mobility arsc

Smart Mobility

Ce înseamnă de fapt Smart Mobility și la ce se referă? Îmbunătățirea infrastructurii unui oraș reprezintă un pas important în călătoria unui smart city către...
Introducerea IoT în conceptul de Smart City |ARSC

Ce este Smart City?

Este greu să obținem o singură definiție a acestui concept. În ultimii ani, deși se vorbește din ce în ce mai des despre dezvoltarea...
smart economy arscm

Smart Economy

Ce este Smart Economy? Noțiunea de Smart Economy suprinde mai multe aspecte din interiorul unui oraș (capital uman, social, urbanism, infrastructură, IT etc.). Astfel, Smart...

Smart Living

Ce este Smart Living? Vrem să trăim în orașe inteligente, sigure, curate, sănătoase, inclusive și rezistente; orașele care oferă oportunități economice și o calitate înaltă...
Smart Governance arscm

Smart Citizen

Ce este Smart Citizen În esență, conceptul de oraș inteligent este un concept de succes, atâta timp cât acesta este corelat cu cel de cetățeni...