Cum tehnologia a îmbunătățit siguranța președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene

în data de

Succesul proiectului denumit Sofia Safe City a dus la implementarea sa la nivel național și a fost prezentat spre a fi luat în considerare de către alte viitoare orașe gazdă ale Consiliului Președinției UE.

Ministerul de Interne al Bulgariei și Municipalitatea Sofiei în parteneriat cu Milestone Systems au creat un sistem integrat de securitate automatizat pentru îmbunătățirea siguranței publice în timpul președinției bulgare din 2018 a Consiliului Uniunii Europene. 

Copenhaga, 13 Februarie 2020 – Ministerul de Interne (MAI) este una dintre cele mai mari și mai complexe instituții din sectorul public din Bulgaria, responsabilă cu păstrarea siguranței și securității frontierelor și a cetățenilor săi. Fiind la granița externă a Uniunii Europene (UE), ministerul bulgar s-a confruntat cu provocarea de a menține Europa și cetățenii săi în siguranță.

Înainte de a găzdui Președinția Consiliului Uniunii Europene în 2018, Ministerul Afacerilor Interne bulgar a recunoscut necesitatea modernizării securității publice. Se putea anticipă că prezența oficialilor la nivel înalt ar putea provoca activități de protest, tulburări civile și potențiale atacuri teroriste. Prin urmare, accentul a fost pe asigurarea siguranței publice prin detectarea și prevenirea potențialelor amenințări la adresa securității. În timpul președinției, Bulgaria a găzduit peste 40.000 de delegați care au fost organizate în principal la Palatul Național al Culturii (NDK), o zonă cheie de securizat.

Cu ajutorul platformei deschise VMS (Video Management Systems) a companiei Milestone, mai mult se realizează cu mai puțin”, a împărtășit Mladen Petrov, directorul Direcției Comunicare și Sisteme Informaționale, Ministerul de Interne, Bulgaria.

Făcând mai mult cu mai puțin în medii complexe

Îmbunătățirea securității publice a necesitat limitarea numărului de operatori de sistem și creșterea eficienței în alimentarea video prin capabilități analitice. O provocare majoră a fost consolidarea diferitelor surse largi de informații din oraș într-un singur sistem. Majoritatea sistemelor erau separate, inadecvate și nu aveau funcționalități importante, deoarece erau produse vechi ale diferiților furnizori care operau independent unul de celălalt. Utilizatorii puteau primi semnal video doar de la anumite stații de lucru și fiecare sistem trebuia monitorizat separat.

Pentru a obține rezultate mai bune în investigarea infracțiunilor, menținerea siguranței și prevenirea criminalității, centralizarea surselor și coordonarea forțelor a fost o necesitate”, a declarat Maksim Vladimirov, Sr. Expert în Sisteme de Comunicații și Informații, de la Ministerul de Interne din Bulgaria.

Sofia Safe City asigură președinția UE

MoI și Municipalitatea Sofia au colaborat cu un partener național pentru dezvoltarea și implementarea unui sistem integrat de securitate automatizată (IASS) corelând sistemele de supraveghere video și de schimb de informații. Toate acestea au condus la proiectul de transformare digitală Sofia Safe City; un instrument unic pentru o poliție inteligentă, care să permită luarea mai multor decizii bazate pe informații în orice moment și care să ofere instrumente mai bune pentru investigarea ulterioară.

Fluxurile video au fost consolidate într-un singur sistem de video management (VMS) Milestone XProtect integrat cu diferite sisteme interne (înregistrări persoane / vehicule, control acces) și gestionarea a mii de camere de interior și de exterior de la nouă furnizori diferiți (atât analogic, cât și IP). Astfel, Milestone a oferit o platformă pentru monitorizarea proactivă și detectarea rapidă a locației incidentului, sporind capacitatea forțelor de ordine de a gestiona în mod eficient variate scenarii. Ceea ce a inclus alerte automate la detectarea pe cameră a unei plăcuțe de înmatriculare a unui vehiculul furat (LPR), persoane alergând, bagaje nesupravegheate, persoane suspecte în zone principale de acces sau în zone restricționate, trecerea unor limite ș.a.m.d.

Software-ul de analiză video Agent Vi’s savVi a fost selectat pentru a monitoriza fluxurile video, permițând alerte și răspunsuri în timp real și investigații rapide post-eveniment, ceea ce a înlocuit urmărirea videoclipurilor în direct sau a videoclipurilor înregistrate, activitatea consumatoare de mult timp. Această transformare digitală a permis poliției să fie bine-pregătită pe teren și să aibă răspuns rapid în situații critice.

Milestone a oferit o platformă unificată pentru monitorizarea proactivă în timp real și detectarea rapidă a incidentelor între toate centrele de supraveghere din municipiul Sofia și Ministerul de Interne. Această a întărit capacitatea forțelor de ordine locale de a gestiona în mod eficient evenimentele”, a comentat Mladen Petrov, directorul Direcției Comunicare și Sisteme Inforfmaționale, Ministerul de Interne din Bulgaria.

“În urma implementării cu succes a IASS prin intermediul platformei Milestone, Direcția CIS-MoI împreună cu Municipalitatea Sofia și alți 13 parteneri din 8 țări* au folosit “Smart City Automated Unified Security Platform for SitUational AwaReness and PredictivE Analytics – CiTYCURE” – „Platforma Smart City de securitate unificată automatizată pentru analiză situațională de conștientizare și analiză predictivă – CiTYCURE “, parte a programului Orizont 2020. În cazul în care proiectul va fi aprobat, colaborarea noastră fructuoasă cu Milestone va continua cu modernizarea sistemelor”, a adăugat dl. Petrov.

*Partenerii sunt: Amsterdam Municipality (Olanda), Center for Research and Technology – Hellas CERTH (Grecia), Fraunhofer ICT (Germania), University of Cyprus (Cipru), Minds & Sparks (Austria), Law and Internet Foundation (Bulgaria), VTT ( Finlanda), CODIN (Italia), Telelink Business Services (Bulgaria), Helenos Consulting (Grecia), Urban Innovation Vienna (Austria), the Latvian Association of Local and Regional Governments (Letonia) și Turku Municipality (Finlanda).

Citiți întreaga poveste a clientului aici: Sofia Safe City

Milestone Systems a participat ca partner la evenimentul ”Digital Cities and Video Surveillance Conference”, organizat recent la București de către Asociația Română pentru Smart Citiy și Mobilitate și compania DELL Technologies. În cadrul evenimentului organizat de Asociația Română pentru Smart Cities și Mobilitate și compania DELL Technologies, reprezentanții Milestone Systems au prezentat viziunea companiei de a crea soluția video potrivită care să mențină siguranța oamenilor și a orașelor.

În acest context, Milestone Systems anunță primul eveniment Power of Video organizat de Milestone Systems în România în data de 12 martie

@Point Hub, în București, eveniment-expoziție care va reuni întreaga comunitate Milestone din România, precum și partenerii de dezvoltare pentru platforma Milestone de Video Management.

Evenimentul Power of Video din data de 12 martie a.c. face parte dintr-o serie de evenimente organizate de Milestone Systems anul acesta în România, Polonia, Ungaria, Ucraina și Rusia, fiind axat pe trei verticale principale: retail, transport și smart city.

Alege rolul pe care îl ai în ecosistemul Smart City

Asociația Română pentru Smart City alături de unii dintre cei mai importanți parteneri din industrie este parte activă în lansarea proiectului Satu Mare Smart City.

Companii partenere

Companiile private în ecosistemul Smart City Pentru companiile private, proiectele Smart City prezintă o oportunitate...

Instituție publică

Mediul academic

Verticalele Smart City

Introducerea IoT în conceptul de Smart City |ARSC

Ce este Smart City?

Este greu să obținem o singură definiție a acestui concept. În ultimii ani, deși...
Smart Governance arscm

Smart Citizen

smart economy arscm

Smart Economy

smart environment arscm

Smart Environment

Noutăți Smart City

Școala digitalizată cu ajutorul RV și RA

EDUCAȚIA INTELIGENTĂ ȘI ORAȘUL INTELIGENT: MODUL ÎN CARE REALITATEA VIRTUALĂ ȘI CEA AUGMENTATĂ LE ADUCE ÎMPREUNĂ Jane Coates, EON Reality Sarolta Besenyei, EON Reality Romania, Vicepreședinte...

Impactul COVID-19 asupra Tehnologiei în 2020

Criza mondială provocată de COVID-19 va afecta iremediabil modul în care lumea va funcționa și va evolua pe viitor. Efectele noului coronavirus asupra lumii...

3 proiecte de Smart Village care te vor uimi

Noi Proiecte Smart pentru Sate Centrate pe Conceptul de Smart City sau, de la Smart City la Smart Village În 2013, Countryside Living Index a...

Care sunt cele mai reușite ”păduri urbane” din lume și cum pot influența calitatea...

Orașele Pădure – Introducerea  Orașelor Smart în Noua Lume Un raport ONU recent arată că țările din întreaga lume nu depun suficient efort pentru a...

Blockchain și 5G în lupta cu virusul COVID-19

Rolul Combinat al Blockchain și Tehnologiei 5G în Smart Healthcare Apariția IoT a determinat o revoluție în cadrul orașelor pe care o numim astăzi „orașul...

Știrile partenerilor ARSC

Evenimentul de lansare a Romanian Business Chamber and Network

În România există antreprenori de succes, foarte buni, care au nevoie de sprijin pentru a-și internaționaliza afacerile, a afirmat, ieri, în cadrul conferinței de...
ARSCa fost speaker la gala bursa 2019

Gala BURSA 2019 – un triumf

Gala bursa - Stil şi eleganţă, strălucire şi fast, lumină şi culoare, muzică şi dans, premii şi surprize - sunt câteva dintre ingredientele Galei...

Eduard Dumitrascu, președintele ARSC moderator la Rising Cities. Smart Future

Asociația Română pentru Smart City este partener strategic al Business Review în cadrul conferinței Rising Cities. Smart Future Președintele ARSC Eduard Dumitrașcu va modera panelul...
asseco see

Asseco SEE participă anul acesta la Microsoft Envision Forum în calitate de ”Partner Of...

Bucuresti - 15 noiembrie 2019 - Asseco SEE participă în calitate de ”Partner Of The Year”, la cea de-a VII-a ediție a evenimentului anual de business...
DevCon2019

Google, RedHat, King și Oracle, printre companiile prezente în agenda primei ediții AICon, SecurityCon,...

Asociația Română pentru Smart City este partener DevCon, eveniment premium dedicat profesioniștilor IT despre ultimele noutăți pe teme din inteligența artificială, securitate, testare sau...

Despre ARSC

ARSC - Raportul de activitate pentru 2018 - principalele acțiuni și programe

ARSCM – Raport de activitate 2018

Asociația Română Pentru Smart City a continuat pe parcursul anului 2018, strategia de promovare a conceptelor smart city, prin derularea programelor deja cunoscute comunităților...
misiunea arscm

Misiunea și obiectivele ARSC

Misiunea Crearea Industriei Smart City în România! Obiectivele – Dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din România; – Promovarea conceptelor Smart City în rândul decidenților - Caravana Smart City; – Educarea decidenților...

Activitatea ARSCM în imagini

Imagini de la a V-a ediție a programului Caravana Smart City 2.0  13 Mai, Târgoviște - Primăria Municipiului Târgoviște, Sala de Ședințe Imagini de la a...

Comunicate presă

CIO Council Romania

Conferința Națională CIO Council România – a VIII-a ediție, reprogramată pentru data de 17 iunie 2020

Conferința Națională CIO Council România – a VIII-a ediție: The CIO Leadership in the New AI World Order, a fost amânată din cauza COVID-19 și reprogramată pentru data de 17 iunie 2020 Având în vedere situația la nivel național și internațional generată de coronavirus și de cele mai recente măsuri luate de autoritățile române, Asociația Directorilor...
smart city

Primăria Iaşi anunţă un nou pas în programul Smart City

Primăria Iaşi anunţă un nou pas în programul Smart City. Municipiul Iaşi a semnat Declaraţia privind o acţiune comună pentru încurajarea transformării digitale durabile...
carta_romania_2030_asociatia_romana_smart_city

Carta România 2030

Cu prilejul celei de-a patra ediții a Galei Smart City Industry Awards, Asociația Română pentru Smart City în calitate de principală organizație a Industriei...
Caravana Smart City - etapa 2.0 a lansat Constanța Smart City | ARSCM

Caravana Smart City – etapa Constanța

Superbă primire și implicare a tuturor celor prezenți azi la Caravana Smart City etapa Constanța. Alături de dl Decebal Făgădău, Primarul Municipiului Constanța și...
iasi caravana smart city

Iași District Smart City – proiect de aproximativ 1,4 miliarde de euro anunțat în...

Municipiul Iași a găzduit luni, 10 iunie, programul național Caravana Smart City 2.0. - Implementarea. Evenimentul a avut loc la Primăria Municipiului Iași, Sala...

Verticalele Smart City

smart mobility arsc

Smart Mobility

Ce înseamnă de fapt Smart Mobility și la ce se referă? Îmbunătățirea infrastructurii unui oraș reprezintă un pas important în călătoria unui smart city către...
Introducerea IoT în conceptul de Smart City |ARSC

Ce este Smart City?

Este greu să obținem o singură definiție a acestui concept. În ultimii ani, deși se vorbește din ce în ce mai des despre dezvoltarea...
smart economy arscm

Smart Economy

Ce este Smart Economy? Noțiunea de Smart Economy suprinde mai multe aspecte din interiorul unui oraș (capital uman, social, urbanism, infrastructură, IT etc.). Astfel, Smart...

Smart Living

Ce este Smart Living? Vrem să trăim în orașe inteligente, sigure, curate, sănătoase, inclusive și rezistente; orașele care oferă oportunități economice și o calitate înaltă...
Smart Governance arscm

Smart Citizen

Ce este Smart Citizen În esență, conceptul de oraș inteligent este un concept de succes, atâta timp cât acesta este corelat cu cel de cetățeni...
Scrie-ne acum
Suntem aici!
Mulțumim pentru vizită și interes. Cu ce vă putem ajuta?
Powered by