POLITEHNICA DIN BUCURESTI, prima universitate din România care primește sprijinul Băncii Europene de Investiții

universitatea politehnica

Cea mai mare universitate tehnică din România, Universitatea POLITEHNICA din București devine prima instituție de învățământ superior din România care primește sprijinul Băncii Europene de Investiții.

Astăzi, la Rectoratul Universității s-a semnat contractul cu reprezentanții Băncii Europene de Investiții pentru o finanțare de 25 de milioane de Euro. Banii, acordați prin finanțarea asigurată de “Planul Juncker”, va fi utilizată pentru dotările a trei facultăți ale universității.

La evenimentul care s-a desfasurat astăzi la Universitatea POLITEHNICA din București au participat Domnul Mihnea Costoiu – Rectorul Universității POLITEHNICA, Ministul Ecaterina Andronescu – Ministrul Educației și Președintele Senatului UPB, precum și domnul Andrew McDowell, Vicepreședintele Băncii Europene de Investiții.

Cele 25 de milioane de euro vor fi utilizați pentru un campus întins pe trei hectare în care își vor desfășura activitatea facultățile care se află acum în localul Polizu: Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, Facultatea de Inginerie Aerospațială și Facultatea de Inginerie Medicală. Contractul de finanțare urmează să fie semnat mâine, după doi ani de negocieri.

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai mare universitate tehnică din țară (cu aproximativ 30.000 de studenți înmatriculați anual) și unul dintre cele mai importante centre de cercetare din regiune.

Banca Europeană de Investiții (BEI) este banca Uniunii Europene. Aceasta reprezintă instituția de împrumut pe termen lung a UE și este singura bancă deținută de Statele Membre ale Uniunii Europene. BEI pune la dispoziție fonduri pe termen lung pentru investiții strategice, cu scopul de a contribui la obiectivele UE. Este cea mai mare instituție de împrumut din lume, după volumul fondurilor alocate.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.

Smart City România

newsletter

În fiecare sâmbătă dimineață îți trimitem cele mai importante știri din Industria Smart City!