duminică, mai 9, 2021

Vaccinul oral făcut de Israel împotriva coronavirus în curs de dezvoltare

Articol publicat în categoria

Institutul finanțat de stat Migal Galilee lucrează de 4 ani la un vaccin care poate fi personalizat pentru diferite virusuri, înregistrând un avans odată cu apariția COVID-19.

Vaccinul oral făcut de Israel împotriva coronavirus în curs de dezvoltare, dar testarea va dura luni întregi

Un vaccin dezvoltat de Israel împotriva coronavirus este în curs de dezvoltare și va fi gata de testare în „câteva săptămâni”, chiar dacă nu va fi disponibil pentru lunile ce vor urma, din cauza procesului de aprobare și testare longeviv și birocratic, a spus Marți un membru al echipei de dezvoltare a vaccinului.

Chen Katz a spus pentru The Times Israel că noul vaccin oral pentru adulți și copii ar putea „transforma această boală într-o răceală blândă.” El a spus că pentru mulți oameni care sunt inoculate și apoi infectate cu COVID-19, „în mod potențial, nu le va afecta deloc.”

Progresul potențial rapid al Institutului de Cercetare Migal Galilee finanțat de stat este datorat faptului că Institutul lucrează de patru ani la un vaccin care poate fi personalizat pentru virusuri diferite, și și-a adaptat munca prin concentrarea atenției asupra coronavirusului, a spus el. 

Cu toate acestea, în timp ce Ministerul Științei din Israel a făcut referiri săptămâna trecută la munca institutului și a spus că vaccinul acestora poate fi scos pe piață în trei luni, Dr. Asher Shalmon, Directorul de Relații Internaționale al Ministerului Sănătății, a avertizat cu privire la crearea de „speranțe false” legate de vaccin. 

Vaccinul va consta într-o proteină special produsă, iar Katz a spus că va avea o sticlă din această proteină în „câteva săptămâni”. Dar după va urma testarea clinică, care va avea loc împreună cu un partener, și realizarea documentelor, iar amândouă vor fi de durată.

Katz, Lider al Grupului Biotehnologic al Institutului, a spus: „Când proteina va fi gata, sperăm să avem și partenerul adecvat care ne poate duce mai departe către etapa testării clinice. Experimentele de testare clinică nu durează mult, și putem să le finalizăm în 30 de zile, plus încă 30 de zile pentru testarea pe om. Cea mai mare parte a timpului este reprezentată de birocrație – reglementări și documente.”

Timpul se mai poate pierde și din cauza „punctelor de așteptare” între diferite etape ale procesului, până când reglementările dau aprobare și lucrurile pot fi duse mai departe. 

El a vorbit despre entuziasmul pe care echipa sa l-a simțit când a realizat că cercetarea care a durat de 4 ani poate fi optimizată pentru a combate coronavirusul. „Această oportunitate este uimitoare”,  a spus acesta. „Toată lumea vrea să știe că putem contribui cumva la umanitate, iar când am aflat că avem instrumentele necesare pentru a face acest lucru, am devenit foarte entuziasmați.”

Grupul lui Katz de la Institutul Migal finanța de stat a devenit o sursă de speranță pentru multă lume la nivel global de când a dezvăluit pe 27 Februarie că lucrează la vaccin, și că speră să obțină „aprobarea privind siguranța” în 90 de zile.

Timp de 4 ani, cercetarea echipei lui Katz s-a concentrat pe dezvoltarea unui vaccin care poate fi personalizat pentru diferite virusuri. Cercetarea avea în vedere Virusul Bronșic Infecțios, dar odată cu răspândirea coronavirusului în China, aceasta a avut în vedere adaptarea vaccinului pentru COVID-19.

Anunțul de pe 27 Februarie al Institutului a determinat răspândirea pe scară largă a așteptărilor în rândul oamenilor, potrivit cărora oamenii vor fi curând protejați împotriva coronavirusului, ceea ce a stimulat avertismentul lui Shalmon cu privire la „speranțe false”.

Katz a clarificat perioada de 90 de zile menționată în declarația din 27 Februarie este valabilă până când produsul va fi gata pentru testarea pe om, și a spus că încă este o idee realistă. El a spus că cei sceptici ar trebui să înțeleagă că echipa sa nu lucrează la o nouă cercetare, ci mai degrabă personalizează o inovație deja existentă, însemnând că această schimbare rapidă este realistă. El a spus: „Cel mai important lucru este că deja lucram la un vaccin, necorelat cu această epidemie, iar acest fapt este un mare avantaj.”

Katz a dezvăluit că procesul de dezvoltare este suficient de avansat, iar echipa sa nu are nevoie de virus. Însă, a căutat pe internet imediat după răspândirea virusului, a aflat compoziția virusului care fusese publicată și a început munca.

El a spus că vaccinul va avea două componente, implicând două mijloace de a proteja oamenii împotriva coronavirus.

Prima protecție are în vedere oprirea pătrunderii în organism a COVID-19. Katz explică: „ Dezvoltăm proteinele de care este nevoie pentru tehnologia vaccinului oral. Ele sunt proteine speciale care, odată introduse în gură, penetrează celulele epiteliale din interiorul gurii și activează un răspuns imunitar la nivel mucoaselor, care este parte a răspunsului imunitar al corpului care protejează punctul de intrare al virusului.”

Al doilea nivel de protecție intervine când COVID-19 este deja în organism. Acesta va susține sistemul imunitar în așa fel încât „atunci când particulele virale penetrează organismul, va exista o protecție imunitară bazată pe anticorpi și celulele albe potrivite. 

El a spus că vaccinul va fi administrat printr-un spray oral, și va proteja oamenii care vor contacta COVID-19 la două săptămâni de la administrare. El a subliniat: „Nu este un medicament, nu este un tratament, este doar pentru prevenție.”

Când The Times Israel au vorbit cu acesta Marți, echipa lui Katz, ca multe altele din Israel, sărbătorea Festivalul Purim cu îmbrăcăminte extravagantă – în cazul lui Katz, o perucă – și hamantaschen. Katz a explicat că echipa nu poate face foarte mult lucruri pentru a accelera procesul, deoarece așteaptă ca procesul științific să se desfășoare conform timpului. „Aceasta este biologie, așa că necesită timp”, a spus acesta.

Cea mai mare parte a lucrului este făcut de bacterii, a menționat acesta, explicând o parte importantă a procesului: „Noi luăm o parte din ADN-ul virusului și o introducem în bacterie, iar bacteria va produce proteinele virale.”