Sunt vehiculele alimentate cu apă o oportunitate mai bună pentru orașele inteligente?

https://www.smartcity.press/water-based-fuel/

în data de

Lumea explorează încă cea mai verde cale de a conduce vehicule eco. Dacă credeți că vehiculele electrice sunt cea mai bună cale spre zero emisii de carbon, ei bine, nu este așa!

Da, este adevărat că până acum cea mai bună soluție de mobilitate pe care o au orașele inteligente sunt vehiculele electrice – majoritatea pe baterii cu litiu-ion sau plumb-acid. Cu toate acestea, cea mai mare parte a energiei electrice utilizate pentru reîncărcarea bateriilor este generată de arderea combustibililor fosili – ceea ce duce, în general, la poluare. Dar chiar și în acest caz, se estimează că vehiculele acționate de baterii sunt mult mai curate decât vehiculele alimentate cu gaz. Așadar, Asociația electrică a vehiculelor din Canada (EVAC) afirmă că, chiar și atunci când vehiculele electrice sunt reîncărcate utilizând generarea electrică pe baza de cărbune, reduc emisiile de carbon aproape la jumătate.

Prin urmare, dezavantajul major al mașinilor cu acumulator provine din timpul necesar pentru reîncărcarea bateriilor. În prezent, folosind o baterie litiu-ion, un EV complet încărcat nu poate fi o opțiune ideală pentru călătorii lungi. În plus, vehiculele electrice disponibile pe piață sunt mai scumpe decât cele tradiționale care funcționează pe combustibili fosili.

Pe de altă parte, există hidrogen comprimat care este utilizat pentru alimentarea unor vehicule eco. Dar este costisitor de depozitat și transportat, în primul rând datorită cerințelor de siguranță. În plus, este nevoie și de costuri de operare și costuri de capital uman.

Deci, în căutarea energiei cu emisii zero, Electriq ~ Global a venit cu un combustibil pe bază de apă care se pretinde a fi mai bun decât bateriile și hidrogenul comprimat.

Pot orașele inteligente introduce vehicule eco pe bază de apă?

Este posibil ca Electriq ~ Global să fie înființat în 2014, după o îmbunătățire a tehnologiei pe bază de combustibil pe bază de apă, de către fondatorul său, Alex Silberman. În curând, lansarea a fost susținută de programul de incubație al guvernului israelian și de investitorii privați din diferite părți ale globului.

Electriq ~ Global este un start-up de pre-venit, cu sediul central în Melbourne, Australia și facilitatea de cercetare și dezvoltare din Israel. Compania descrie obiectivul pe bază de combustibil pe bază de apă pentru toate modurile de transport: “De două ori gama, jumătate din preț și emisiile zero“.

În 2018, tehnologia a fost expusă la Summit-ul mobilității inteligente în octombrie, la Tel Aviv, găzduit de primul ministru al Israelului. La summit, tehnologia a fost definită ca “soluții de stocare a energiei pe bază de hidrogen la cerere“.

Vehicule eco pe bază de apă sau vehicule electrice?

Electriq Global afirmă că, combustibilul pe bază de apă este soluția pentru vehicule eco. Noua tehnologie dezvoltată de lansare este sigură, ieftină și curată.

În ceea ce privește chimia combustibilului, acesta cuprinde 60% apă. Funcționează cu o tehnologie care extrage hidrogenul din combustibil și apoi o exploatează pentru a genera energie electrică pentru alimentarea unui vehicul.

Cu alte cuvinte, tehnologia implică combustibilul pe bază de apă care reacționează cu un catalizator pentru a elibera hidrogen la cerere. Mai târziu, combustibilul epuizat este capturat și transportat înapoi la o uzină Electriq ~ Reciclare, unde este alimentată cu hidrogen pentru reutilizare.

Astfel, pentru șoferi, trebuie doar să-și umple autovehiculele cu combustibil pe bază de apă, la fel ca la stațiile de benzină și diesel.

Combustibilul este capabil să ofere de două ori limita tehnologiilor pe bază de hidrogen litiu-ion și comprimat la jumătate din preț – cu emisii zero. Conform companiei, densitatea energetică a tehnologiei este de până la 15 ori mai mare decât cea a bateriilor electrice utilizate în vehiculele electrice.

Potrivit CEO-ului Electriq ~ Global, pretențiile se bazează pe rezultatele obținute prin experimente și testarea prototipurilor efectuate cu clienții în mod confidențial. Testarea a fost dovedită folosind o bicicletă și o mașină. De asemenea, lansarea a livrat primul prototip pentru un camion.

Startup-ul susține, de asemenea, că tehnologia sa poate suporta orice vehicul care funcționează pe benzină, gaz sau motorină – fără modificări majore ale vehiculelor existente.

Electriq ~ Global colaborează activ pentru a furniza noua soluție de mobilitate la nivel global. Companiile actuale sunt susținute de investitori din Isreal, Statele Unite ale Americii, Australia și Uniunea Europeană, multe dintre acestea aparținând industriei petrolului și gazului și industriei de automobile.

Testarea efectuată cu autobuzele electrice alimentate cu combustibilul său a arătat că autobuzul poate circula 1.100 km cu reîncărcare efectuată în cinci minute. Atunci când este comparat cu autobuzele alimentate de baterii, vehiculul poate acoperi 350 km cu cinci ore de reîncărcare necesare pentru baterie.

În continuare, compania construiește prima fabrică pilot de reciclare în Israel și intenționează să construiască mai mult în Europa, China și SUA.

Mai mult, compania este susținută de Departamentul Energiei al SUA și de Ministerul Energiei din Israel. Continuând în viitor, compania își propune să-și stabilească prima fabrică comercială în 2021.

Planuri de introducere a combustibilului electric în Olanda

Electriq ~ Global a intrat într-o colaborare cu compania olandeză Eleqtec pentru introducerea tehnologiei sale pe bază de apă în Olanda. În parteneriat, intenționează să lanseze centrale Electriq pentru reciclarea combustibililor și să lanseze aplicații de mobilitate pentru camioane, generatoare mobile și platforme mobile.

Compania olandeză Eleqtec a fost înființată în 2017 și încorporată în 2018. Obiectivele companiei Eleqtec de a aplica tehnologia Electriq ~ Global în Olanda se bazează pe eforturile depuse în jurul colectării unei coaliții de factori de tranziție în domeniul energiei care sunt interesați de tehnologie și care stau să câștige avantajele sale.

Țările de Jos se deplasează treptat să adopte soluții de mobilitate cu emisii zero și caută aplicații comerciale și economice curate în regiune.

În prezent, parteneriatul Electriq-Electec avansează în negocierile de comercializare cu companii de renume din Olanda. O serie de proiecte demonstrative și prototipuri se așteaptă să fie lansate în 2020.

Potrivit CEO-ului Electriq ~ Global, “Cu sprijinul Elequtec, ne așteptăm ca primele produse bazate pe tehnologia noastră, realizate de partenerii olandezi, să fie livrate în 2020.

Noua tehnologie va fi un schimbător de jocuri în domeniul energiei cu emisii zero. Acesta va fi o alternativă rentabilă la baterii și hidrogen comprimat. Tehnologia combustibilului pe bază de apă se raportează că rezolvă problemele legate de stocarea și transportul energiei.

Baterii sau combustibil pe bază de apă?

La început, am discutat deja beneficiile și dezavantajele utilizării bateriilor în vehiculele electrice. Ca o soluție la acest lucru, multe companii de pornire lucrează la posibilitățile de a înlocui stațiile de încărcare a bateriilor cu stațiile de înlocuire a bateriilor. La stația de înlocuire a bateriei, un vehicul trebuie doar să înlocuiască bateria epuizată cu o baterie complet disponibilă complet încărcată. Acest lucru economisește câteva ore în care se reîncarcă bateria.

În timp ce pe de altă parte, există startup care lucrează la baterii inovatoare care pot fi reîncărcate la stații într-o chestiune de câteva minute.

Dar întrebarea este că, chiar și cu astfel de inovații care au loc în orașe inteligente, este posibil să se introducă baterii cu emisii zero? Deoarece tehnologia combustibilului pe bază de apă nu doar pretinde că este rapidă, sigură și curată, ci și ca o tehnologie cu 100% emisii zero.

Orașele inteligente au încercat deja și au testat vehiculele cu baterii, acum este timpul pentru ceva nou, cum ar fi combustibilul pe bază de apă, cu toate aceste revendicări. Rezultatele vor ieși numai atunci când tehnologia este lansată la nivel comercial. Deci, până atunci, trebuie să așteptăm să confirmați: bateriile sau combustibilul pe bază de apă?

Alege rolul pe care îl ai în ecosistemul Smart City

Asociația Română pentru Smart City alături de unii dintre cei mai importanți parteneri din industrie este parte activă în lansarea proiectului Satu Mare Smart City.

Companii partenere

0
Companiile private în ecosistemul Smart City Pentru companiile private, proiectele Smart City prezintă o oportunitate...

Instituție publică

Mediul academic

oraș inteligent - societatea civilă

Societatea civilă

Verticalele Smart City

Introducerea IoT în conceptul de Smart City |ARSC

Ce este Smart City?

0
Este greu să obținem o singură definiție a acestui concept. În ultimii ani, deși...
Smart Governance arscm

Smart Citizen

smart economy arscm

Smart Economy

smart environment arscm

Smart Environment

Noutăți Smart City

Green Digital Innovation HUB (Green eDIH) anunță înscrierea in Procedura națională de selecție pentru...

0
Green eDIH a fost creat sa devină o SUPRASTRUCTURĂ VIRTUALĂ de tip EDIH din regiunea București-Ilfov constituită să exceleze, prin conceptul său UNIC și...

Achiziționarea de echipamente IT mobile pentru desfășurarea activităților didactice

0
Apel de proiecte prin care școlile pot achiziționa echipamente IT mobile pentru desfășurarea activităților didactice În cadrul ședinței de Guvern de ieri, 24 august, a...

UiPath, soluții Smart City pentru o Administrație Digitală

0
„Actuala criză mondială de sănătate a evidențiat că tech for good nu e doar un slogan. UiPath s-a mobilizat într-o manieră fără precedent peste...

Florin Nemțanu, expert Smart Mobility ARSC – proiectele hyperloop vor ajunge și în România

0
Ieri, 25.06.2020, Asociația Română pentru Smart City (ARSC) a organizat un nou Webinar Smart City ce a avut drept subiect conceptul de Smart Mobility,...

Jane Jacobs – viziune de dezvoltare a spațiilor publice

0
Pandemia de COVID-19 ne-a impus noi reguli și moduri de a ne trăi viața de zi cu zi, determinând schimbări de gândire și mentalitate...

Știrile partenerilor ARSC

webinar trenchless

Trenchless Romania: Webinar – Impactul crizei provocată de pandemia de COVID-19 asupra industriei trenchless

0
Trenchless Romania Club vă prezintă un program exclusiv de mentorat online structurat în seminarii web online cu profesioniști din industria trenchless care își vor împărtăși...

Academia Română – preocupată de consecinţele utilizării tehnologiei 5G asupra sănătăţii publice

0
Academia Romana isi manifesta preocuparea fata de consecintele pe care utilizarea tehnologiei 5G le-ar putea avea asupra sanatatii publice si considera ca aceasta este...

Orange România a extins rețeaua 5G la nivelul întregii capitale

0
Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G pentru 100%...

Conferința „Environmental & Sustainability Summit”

0
Revista Business Review organizează vineri, 5 iunie 2020, conferința online Environmental & Sustainability Summit, începând cu ora 10:00. Invitatul special, domnul Marius Vaščega, European Commission...

Dell Technologies: webinar gratuit pentru lucrul de acasă mai productiv

0
Unde suntem? Într-un mod complet neașteptat, ne regăsim cu toții într-o situație dificilă, care aduce mari provocări modului în care business-urile își desfășoară activitatea. Pe...

Despre ARSC

ARSC – Raport de activitate 2019

0
Raportul de activitate al ASOCIAȚIEI ROMÂNE PENTRU SMART CITY în anul 2019 Consecventă misiunii și rolului asumat, Asociația Română Pentru Smart City a continuat prin...
ARSC - Raportul de activitate pentru 2018 - principalele acțiuni și programe

ARSCM – Raport de activitate 2018

0
Asociația Română Pentru Smart City a continuat pe parcursul anului 2018, strategia de promovare a conceptelor smart city, prin derularea programelor deja cunoscute comunităților...

Misiunea și obiectivele ARSC

0
Misiunea Crearea Industriei Smart City în România! Obiectivele – Dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din România; – Promovarea conceptelor Smart City în rândul decidenților - Caravana Smart City; – Educarea decidenților...

Comunicate presă

Înscriere Curs Seria I – Inovare publică și strategii Smart Cities (SNSPA)

0
Despre cursul „Inovare publică și strategii Smart Cities” Programul postuniversitar de educație permanentă de perfecționare intitulat „Inovare publică și strategii Smart Cities” a fost elaborat de...

Green Digital Innovation HUB (Green eDIH) anunță înscrierea in Procedura națională de selecție pentru...

0
Green eDIH a fost creat sa devină o SUPRASTRUCTURĂ VIRTUALĂ de tip EDIH din regiunea București-Ilfov constituită să exceleze, prin conceptul său UNIC și...
Scrie-ne acum
Suntem aici!
Mulțumim pentru vizită și interes. Cu ce vă putem ajuta?